Tujina

Ugibanja o prodaji Netscapa

New York, 07. 02. 1998 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo ameriškega podjetja Netscape, pionirja na področju razvoja brkljalnikov za internet, naj bi po pisanju ameriškega časnika Wall Street Journal razmišljalo o delni ali popolni prodaji podjetja. Kot še navaja časnik, naj bi se Netscape, ki se sooča s hudo konkurenco Microsofta, resno pogovarjal s predstavniki družb Sun Microsystems, Oracle, IBM ter največjega svetovnega ponudnika dostopa do interneta, koncernom America Online. Osrednja tema pogovorov naj bi bili pogoji prodaje oz. strateške naložbe pri Netscapu. Lani je Netscape zabeležil visoko izgubo v višini 115,5 milijona dolarjev, medtem ko je leta 1996 ustvaril dobiček v vrednosti 19,5 milijona dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.