Tujina

Ugrabili bi Blaira

London, 18. 01. 2006 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska policija je odkrila načrt za ugrabitev sina britanskega premierja Tonyja Blaira.

Tony Blair s sinom Leom in ženo Cherie - slika posneta leta 2002
Tony Blair s sinom Leom in ženo Cherie - slika posneta leta 2002 FOTO: Reuters

Tarča ugrabiteljev je bil Blairov petletni sin Leo, poroča britanski tabloid The Sun. Ugrabitev naj bi pripravljali skrajni člani skupine, ki se zavzema za pravice ločenih očetov, poroča tabloid, ki se sklicuje na neimenovane vire. Podrobnosti načrta niso znane, The Sun pa poroča, da so ugrabitelji dečka nameravali zadrževati le krajši čas.

Tabloid ni razkril, kako naj bi se ugrabitelji prebili do Lea in ga ugrabili, saj ga tako kot ostale člane premierjeve družine, varujejo telesni stražarji. Policija v zvezi z načrtovano ugrabitvijo doslej ni aretirala nikogar, menijo pa, da so 'zmotili' ugrabitelje v zelo zgodnji fazi priprav, poroča The Sun.

Britanska televizija BBC pa je poročala, da so policijski viri potrdili, da so seznanjeni z načrtovano ugrabitvijo, vendar naj storilci ne bi imeli možnosti načrtovano dejanje uresničiti.

Tiskovni predstavnik premiera Blaira ni želel komentirati. Po pisanju The Suna naj bi policija načrt odkrila tik pred božičem, ko so nadzirali člane skupine "Očetje za pravico".

Akcija združenja Očetje za pravico, ki je presenetila tudi kraljevsko družino
Akcija združenja Očetje za pravico, ki je presenetila tudi kraljevsko družino FOTO: Reuters

Gre za organizacijo, ki se bori za večje pravice ločenih očetov, saj v večini primerov skrbništvo nad otroki ob ločitvi v večini primerov pripade materam. Skupina je nase opozorila z različnimi "incidenti". Maja leta 2004 je član skupine v britanskem parlamentu med govorom na premierja Blaira vrgel vrečko vijolično obarvane moke. Le štiri mesece kasneje pa se je eden od ločenih očetov odločil za "napad" na Buckinghamsko palačo. Moški je namreč mimo policije in varnostnikov splezal na obzidje palače, kjer je razvil transparent in počakal na policijo.

Ustanovitelj združenja ločenih očetov Mat O'Connor pa je zanikal, da bi bila ta skupina v kakršni koli obliki povezana z osebami, ki so pripravljale ugrabitev petletnega Leoa Blaira. Dodal pa je, da so lani iz združenja izobčili okoli 30 članov, ker so javno zagovarjali skrajne akcije.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA