Tujina

Ujeti v megli

London, 21. 12. 2006 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
3

Britanska prestolnica je že drugi dan zavita v meglo, zaradi česar je na tisoče potnikov obtičalo na okoliških letališčih.

Letala v megli
Letala v megli FOTO: Reuters

Gosta megla Britancem povzroča nemalo težav. Največ nevšečnosti imajo londonska letališča, saj je zaradi pregoste megle na tleh ostalo več sto letal, na tisoče potnikov, ki so se čez praznike namenili k svojim družinam ali na počitnice, pa je obtičalo v čakalnicah letališč.

Na tisoče potnikov je zaradi megle obtičalo na londonskih letališčih.
Na tisoče potnikov je zaradi megle obtičalo na londonskih letališčih. FOTO: Reuters
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways pričakuje, da bodo v petek lahko odleteli po predvidenem voznem redu. Ob četrtkih pa v zimskem času Adria Airways ne leti na Otok.
Najhuje je na največjem londonskem letališču Heathrow, kjer je bilo zaradi odpovedi letov prizadetih kar 40 tisoč ljudi. Okoli 500 jih je moralo noč prespati v čakalnici. Britanski letalski prevoznik British Airways je namreč odpovedal vse notranje in približno 180 mednarodnih letov zaradi slabe vidljivosti. Skupaj je na tleh ostalo najmanj 350 letal. Poleg tega so zaradi varnosti podvojili predpisano razdaljo med letali v zraku, kar pomeni, da jih lahko manj pristane.

Nič bolje naj se potnikom ne bi godilo v petek, vremenoslovci namreč za naslednje dni ne napovedujejo izboljšanja vremena, zato je British Airways že napovedal odpoved vseh domačih letov in številnih mednarodnih s Heathrowa. Težave imajo sicer tudi na letališčih drugod po državi, predvsem v Birminghamu in na Škotskem.
Megla na letališču
Megla na letališču FOTO: Reuters

Zmeda na letališčih je nastala ravno v predprazničnem času, ko je promet tradicionalno povečan. Na Heathrowu bi moralo danes pristati približno 190.000 potnikov, kar je 30.000 več kot v običajnih dneh, do 2. januarja 2007 pa naj bi v tujino odpotovalo več kot tri milijone Britancev.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sm2002@volja.net
22. 12. 2006 10.08
govorim sicer laično,ampak sem nekje slišal,da piloti lahko uporabljajo tudi "slepo pristajanje"...oziroma slepo letenje....je res,da letalo lahko oziroma računalnik upravlja vso zadevo in potem pilot res samo še krmili pristanek,ampak če ga računalnik pripelje tako daleč...
Alan Ford 1
21. 12. 2006 18.10
Magla svuda oko nas.
pero747@hotmail.com
21. 12. 2006 16.46
No ja sj ni taka kriza, sj se pocas umika megla. Lep pozdrav iz VB