Črna kronika

Ujeti v razbitinah

Los Angeles, 13. 09. 2008 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
2

V Los Angelesu sta trčila tovorni in potniški vlak, na katerem je bilo 222 potnikov. Po najnovejših podatkih je umrlo 18 ljudi, več kot 100 pa je ranjenih.

Železniška nesreča
Železniška nesreča FOTO: Reuters

Najmanj 18 oseb je umrlo v trčenju tovornega in potniškega vlaka v zahodnem delu Los Angelesa, število žrtev pa bi se lahko še povečalo. 135 ljudi je ranjenih, med njimi 45 huje. Na potniškem vlaku je bilo 222 potnikov. "To je najhujša nesreča, kar sem jih videl. Število žrtev bo gotovo še naraslo," je dejal losangeleški župan Antonio Villaraigosa.

Železniška nesreča
Železniška nesreča FOTO: Reuters

Nesreča se je zgodila v petek popoldne po lokalnem času. Ko sta vlaka trčila, je prvi vagon potniškega iztiril, vanj pa je nato priletela lokomotiva tovornega. Gasilci so šele danes pogasili požar, ki je izbruhnil po trčenju. Še vedno se tudi trudijo prebiti do ujetih v razbitinah. Poveljnik gasilcev Dennis Barry je na današnji tiskovni konferenci povedal le to, da se gasilci še vedno trudijo z reševanjem, ni pa nakazal, ali so ujeti v razbitinah živi ali ne.

Železniška nesreča
Železniška nesreča FOTO: Reuters

Policija je že sprožila preiskavo, saj ni znano, zakaj sta vlaka istočasno in na istem tiru vozila v nasprotnih smereh. Tiskovna predstavnica železniške družbe Metrolink, ki je lastnica ponesrečenega potniškega vlaka, Denise Tyrrell je povedala, da je hitrost tovrstnih vlakov omejena na 64 kilometrov na uro. Trčenje pa naj bi bilo tako silovito, kot da bi se s skoraj 100 kilometri na uro zaletel v betonski zid.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chicago-bears
14. 09. 2008 05.17
sozalje druzinam rajsi pisi!! ne pa cloveska napaka loooooooooooooooooooolllllll mogoce pa ni pametnjakovic
jamajaka
13. 09. 2008 16.28
ČLOVEŠKA NAPAKA\"\"\"\"\"\"&...