Tujina

Ukrajina zmanjšuje dolg

Kijev, 06. 04. 1999 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ukrajina je za 6,4 odstotka zmanjšala dolg do ruske plinske družbe Gazprom za plin, dobavljen pred 1. januarjem, tako da sedaj znaša še 1,065 milijarde dolarjev, brez obresti in zamudnih stroškov, je sporočila informativna služba ukrajinske nacionalne delničarske družbe Naftogas Ukrainy. Slednja je Gazpromu v gotovini poravnala dva milijona dolarjev, del dolga pa poplačala z dobavo blaga v vrednosti 4 milijone dolarjev. Od 1. aprila letos sta Gazpromova največja dolžnika v Ukrajini nekdanji Ukrgazprom - predhodnik Naftogas Ukrainyja, ki je trenutno v likvidacijskem postopku, in delniška družba Intergas iz Kijeva. Dolgovi omenjenih družb znašajo 715 oziroma 236 milijonov dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.