Svet

Popolna zmeda: ukrepi na področju športa se spreminjajo iz dneva v dan

Ljubljana, 20. 10. 2020 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Izidor Kordič
Komentarji
5

Po napovedanih ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa je na udaru tudi športna dejavnost, kjer že zdaj vlada precejšnja zmeda v razumevanju ukrepov, saj je registriranim športnikom še dovoljeno trenirati in tekmovati, individualno treniranje v fitnesu je prepovedano, igra dvojic v tenisu pa je dovoljena. Tako starši preprosto ne vedo, ali naj otroka odpeljejo na trening ali ne.

V gimnastičnih in plesnih krogih, ki jih je pandemija, tako kot ostale športnike, močno udarila, pravijo, da bi morala biti pravila jasneje napisana in da še nikoli v zgodovini ni bilo tako deljenih mnenj, kot jih je sedaj glede ukrepov. Plesni trenerji pravijo, da je vsak dan "ogromno birokracije, obveščanja staršev, prilagajanja urnikov, vmes smo celo odpovedali treninge in prilagodili vse skupine na deset oseb". Iz gimnastične zveze pa sporočajo, da so hvaležni vsem potrpežljivim staršem, ki so dnevno v sitku z njimi.

Ukrepi se tako praktično dnevno spreminjajo in športniki imajo velike težave pri oragnizaciji svojih treningov. Na tekmovanjih lahko sodelujejo zgolj registrirani športniki starejši od 12 let, pri nekaterih posamičnih športih pa starejši od 10 let. "Vsak novi odlok nam predstavlja novo vprašanje, kaj sploh lahko delamo," pravi predsednik plesne zveze Slovenije, ki je prav danes že drugič letos prestavila državno prvenstvo.

"Razočarana sem, ker sem se veselila državnega prvenstva. Veliko smo trenirali in to je bla res slaba novica," je povedala mlada plesalka Ema. Državno prvenstvo pa so prejšnji teden še uspeli izpeljati gimnastičarji: "To je blo verjetno še zadnje tekmovanje letos za naprej pa ne vemo kako bo." 

Ker so športniki registrirani bodisi pri Olimpijskemu komiteju Slovenije bodisi pri panožni zvezi športa s katerim se ukvarjajo, so, kot ugotavljajo, pravila izredno nejasna, največja težava pa je, da se le-ta iz dneva v dan spreminjajo, zato je zgolj vprašanje časa, kdaj se bo ves šport, z izjemo profesionalnega nivoja, ustavil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
20. 10. 2020 21.22
"Tako starši preprosto ne vedo, ali naj otroka odpeljejo na trening ali ne." Resno, kaj so to za eni starši, ki ne sami ne znajo presodit kaj je prav in kaj ne, kaj je dobro za njihovega otroka in kaj ne. Je res treba vsako stvar napisati in jo dati v roke. Malo logike in zdrave pameti.
jodr
20. 10. 2020 20.31
-1
Na žalost so registrirani športniki eni večjih prenašalcev Corona virusa, tako, da je zadnji čas, da jim prepovejo treninge in tekmovanja.
Periot222
20. 10. 2020 21.14
jodr verjetno si eden od penzicev in brez otrok ki sploh ne ves kaj je sport in zakaj je zdrav verjetno se spoznas samo na kavc hladilnik in daljinec!
Periot222
20. 10. 2020 21.15
jodr skrij se v klet da te virus ne ulovi!
RamzesII
20. 10. 2020 21.24
Zaradi pomankanja športa še noben ni umrl. Kako pa lahko živijo tisti, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo telovaditi in športati.