Tujina

Kriminalisti temeljito prečesali hišo v Palovcu, odnesli več dokaznega gradiva

Palovec, 22. 02. 2019 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hiši v Palovcu, kjer so minulo soboto v skrinji našli truplo 23-letne Jasmine Dominić, je potekala temeljita hišna preiskava. Kriminalisti so s seboj odnesli več dokaznega gradiva. Medtem pa je na dan prišla informacija, da Jasmina v skrinji ni bila gola, pač pa naj bi bila oblečena v haljo. 

Osmrtnica Jasmine Dominić
Osmrtnica Jasmine Dominić FOTO: dnevnik.hr

Na posestvu Srnečevih oziroma Dominićevih v Palovcu na Hrvaškem je danes potekala kriminalistična preiskava. Kriminalisti so več kot dve uri podrobno preiskali hišo in objekte v njeni neposredni bližini, pri tem pa so nabrali in odnesli več vreč dokaznega gradiva, med drugim tudi večji predmet, ovit v papirnato vrečo. Med hišno preiskavo so na kraju bili prisotni soprog obtožene Smiljane Srnec, njena hči in tudi odvetnik obdolženke Krešimir Golubić

V minulo soboto so v zamrzovalni skrinji v hiši odkrili truplo 23-letne Jasmine Dominić, ki je bila pogrešana od leta 2000. Obdukcija, ki so jo lahko opravili šele, ko sta se odtalili skrinja in truplo, je pokazala, da je bila Jasmina umorjena z dvema udarcema v glavo. Še isti večer so zaslišali njeno 45-letno sestro Smiljano Srnec. V sredo ji je preiskovalni sodnik odredil enomesečni pripor zaradi suma ponovitve kaznivega dejanja in vplivanja na priče, njen status pa so prekvalificirali v obdolženko. 

Predstavnik državnega odvetništva Darko Galić je razkril, da imajo utemeljene sume, da je Srnečeva poleti leta 2000 v družinski hiši v Palovcu ubila svojo sestro, tako da jo je s trdim predmetom večkrat udarila po glavi ter ji s tem povzročila več zlomov lobanje, zaradi katerih je umrla. Policija še vedno ne ve, s katerim trdim predmetom je ubila Jasmino, glede na to, da je od umora minilo skoraj 19 let, pa je vprašanje, ali bodo kdaj sploh našli morilsko orožje. 

Hrvaški mediji medtem danes pišejo o novih podrobnostih primera. Jasmina v skrinji ni bila gola, kot je bila prva informacija, ki je krožila, pač pa naj bi bila oblečena v haljo oziroma kopalni plašč. To naj bi bil precej pomemben podatek, ki bo forenzikom pomagal rekonstruirati dogodek. 

Stric umorjene Jasmine in njene domnevne morilke Drago Sabol naj bi zatrdil, da pozna resnico. "Kdaj sem jo nazadnje videl? Ko je še bila živa, morda maja ali junija, na cesti poleg gostilnice, pomahala mi je in to je bilo zadnjič, da sem jo srečal. To je bilo leta 2000," je dejal za N1 dejal. Čeprav je priznal, da o primeru ne sme veliko povedati, je razkril nekaj podrobnosti burnega odnosa med sestrama: "Ves čas sta se kregali." Trdi tudi, da ima Smiljana dvojno osebnost, ki je z vsemi manipulirala. 

Jutranji list piše, da je Jasminin oče Martin Dominić že leta 2000 odšel na policijo, da bi prijavil izginotje hčerke, a da ga takrat niso vzeli resno. Policistu naj bi dejal, da je njegova Jasmina pogrešana in da ga to skrbi. Povedal naj bi tudi, da dela v Sloveniji, soproga pa v Nemčiji. Smiljana naj bi mu najprej zatrjevala, da je redno v stiku z Jasmino. Spet drugič je dejala, da naj bi Jasmina odšla v Pariz, kjer naj bi spoznala nekega Japonca, pozneje pa še, da naj bi delala na križarki. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thinc25
23. 02. 2019 18.23
+3
Osumljena Smiljana Srnec je duševna bolnica, kljub temu mora odgovarjati za svoje dejanje.
Thomasb
23. 02. 2019 18.03
-6
j eb eš hrvate,naj se pobijejo med sabo,bo vsaj mir
Andree
23. 02. 2019 18.24
+3
anakondabox
23. 02. 2019 09.47
+12
Veliko so odkrili v dveh tednih preiskave, namreč da je bila žrtev oblečena v haljo. Šele ta podatek bo kriminaliste pripeljal na pravo pot. Verjetno so prejeli poduk od naših policajev. #uk
DS1978
23. 02. 2019 07.26
+76
Tudi na uredništvu 24 ur preverite, koliko jih dejansko ima diplomo in koliko je kupljenih. V tem članku je toliko slovničnih napak, da že dvomim o uzdelani OŠ.