Tujina

Umrl Viktor Černomirdin

Moskva, 03. 11. 2010 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Umrl je nekdanji ruski premier Viktor Černomirdin, ki je veljal za enega najbolj znanih in spoštovanih politikov v državi. V zadnjem času je bil svetovalec predsednika Dmitrija Medvedjeva.

Viktor Černomirdin
Viktor Černomirdin FOTO: Reuters

Nekdanji ruski premier, nazadnje svetovalec ruskega predsednika in posebni odposlanec za gospodarsko sodelovanje Skupnosti neodvisnih držav Viktor Černomirdin je umrl, so sporočili iz njegovega urada. Vzrok njegove smrti ni znan, je pa 72-letni Černomirdin bolehal za kronično boleznijo.

Černomirdin je bil predsednik ruske vlade med letoma 1992 in 1998 med mandatom predsednika Borisa Jelcina. Veljal je za enega od najbolj spoštovanih in znanih ruskih politikov.

Med njegovim mandatom je Rusija okrevala od postsovjetskega šoka, doživela socialne in gospodarske spremembe, hkrati pa je to bilo tudi obdobje prve vojne v Čečeniji in terorističnega napada v Budenovsku.

V zadnjih letih je bil Černomirdin tudi osem let ruski veleposlanik v Ukrajini in to v obdobju ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka. Ko se je lani vrnil iz Kijeva, je postal svetovalec ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeadBull
03. 11. 2010 09.21
Saj ne mislim nič slabega o človeku, ampak seveda je spoštovan, ko je pa bila v tem času Rusija ameriška kolonija in so lahko počeli, kar so hoteli. Me prav zanima, kaj bo ko bo Putin umrl, ali bo on tudi spoštovan, ali pa bo znan po svojem avtokratskem načinu vodenja države.