Tujina

Umrle štiri osebe

Diyarbakir, 03. 01. 2008 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V mestu Diyarbakir na jugovzhodu Turčije je eksplozija bombe povzročila smrt 4 oseb, 52 je ranjenih.

V turškem mestu Diyarbakir je eksplozija uničila vojaško vozilo, ob tem so umrle štiri osebe, 52 je ranjenih.

Ekplozija v Turčiji
Ekplozija v Turčiji FOTO: Reuters

Diyarbakir je mesto, kjer se nahajajo posamezne militantne kurdske skupine. Turška vojska je na tem področju namestila več deset tisoč vojakov. V različnih napadih Kurdske delavske stranke (PKK) je umrlo na desetine turških vojakov. Turške varnostne sile so v pripravljenosti vse od novega leta, saj so pričakovale napade s strani PKK sil.

Prešnji teden pa je v eksploziji bombe v največjem mestu Istanbul umrla ena oseba, v sredo pa je eksplozija ranila tri osebe. Oblasti sumijo, da za temi napadi stoji prav stranka PKK, čeprav še nobena skupina ni sprejela odgovornosti za napad.

Uradna Ankara obtožuje stranko PKK, da je od leta 1984 pa vse do danes odgovorna za smrt več kot 40 tisočih ljudi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
04. 01. 2008 08.22
turčija tako stara in tako butasta država. kaj se še ni naučila ,da se je bolje dogovajati,kakor ustvarjati sovražnike in to še v obliki teroristiov. te vojne brez dogovora s kurdi nebo nikoli dobila. tisoč ljudi nemore pospraviti kaj samo eden lahko razmeče. mogoče pa bo turčijo pamet srečala in da se bojo s kurdi dogovorili.