Tujina

Umrli, ker so želeli pomagati

Rim, 04. 03. 2008 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci, ki so hiteli na pomoč kolegom, ki so zaradi žveplovih delcev v cisterni izgubili zavest, so se tudi sami zadušili.

Na jugu Italije so v ponedeljek v cisterni, ki je služila za prevoz žvepla, umrli štirje delavci, ki so se zaradi žveplovih delcev na dnu cisterne, zadušili. Petega delavca so iz cisterne še pravočasno izvlekli, vendar je v kritičnem stanju.

Še vedno pa ni znano, ali so delavci čistili ali popravljali cisterno. Po prvi rekonstrukciji dogodka, naj bi prvemu delavcu med delom v cisterni postalo slabo, zaradi česar je izgubil zavest. Ostali delavci pa so eden za drugim odhajali v cisterno, da bi pomagali svojim kolegom, vendar so se na koncu tudi sami zadušili.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 03. 2008 11.59
Prvzaprav je znano kaj je bilo, ta članek pa izgleda kot strogo cenzuran tip članka. Omenjena cisterna je cisterna tovornjaka za prevoz nevarnih snovi, in ta neumnost (žal) se je zgodila v avtopralnici, in voznik očitno sploh ni bil prisoten. Kot da ni zadosti, da tovornjak očistijo zunaj, so očitno hoteli še od znotraj, čeprav nisem prepričan, če v javnih avtopralnicah sploh to smejo, čistiti cisterne od znotraj, saj vemo da gre za poseben postopek čiščenja, da ne pride do kontaminacije bodoče vsebine (tovora) cisterne. Vsaj jaz mislim tako. Gre torej za malomarnost tako voznika, kot zaposlenih v avtopralnici. Ironija je, da dejstvo, da na tovornjaku, torej cisterni, morda ni bilo vidnih označb o zadnji vsebini (tovoru), ne spremeni ničesar. Da so delavci, bogve če so sploh kaj mislili, drug za drugim, v račjem redu, umirali kot muhe, pomeni le eno, da z njihovimi glavami (umom) ni bilo vse vredu. Težava je, praktično paradoks, da v takih primerih ne moremo govoriti o nevednosti, temveč preprosto o nemunosti, čoveški slepi neumnosti. To pa je že področje filozofije. "Zaradi zastrupitve je v avtopralnici blizu Barija umrlo pet delavcev. Zgodilo se je v Molfetti pri Bariju, v avtopralnici, specializirani za tovornjake cisterne. Prvi delavec je po čiščenju tovornjaka odprl okence prikolice, izgubil zavest in padel na dno cisterne. Zastrupil se je z žveplom, ki je ostalo v njej. Sodelavci so mu drug za drugim želeli pomagati, a so tudi sami umrli zaradi strupenih plinov. Edini, ki je v ponedeljek preživel, je danes zjutraj umrl v bolnišnici zaradi hudih poškodb pljuč." (Večer, 5.3.)
LaReina
04. 03. 2008 13.40
Na žalost je umrl tudi peti delavec....med umrlimi je tudi lastnik podjetja ki se je prav tako žrtvoval, da bi pomagal svojim delavcem, zato ne komentirajte prehitro, ker ne veste kaj je bilo in kako je bilo.....
Ramzess
04. 03. 2008 13.07
Čuden članek, beseda delavci je uporabljena kar šestkrat, čigavi in kakšni delavci pa nič, ter za katero firmo delajo, tudi nič, skratka čisti amaterji. "Ostali delavci pa so eden za drugim odhajali v cisterno, da bi pomagali svojim kolegom, vendar so se na koncu tudi sami zadušili." Če to ni neumno in amatersko početje, potem ne vem kaj je. Ovce.
Underwerse
04. 03. 2008 13.00
Popravljal je niso, ker umazane cisterne se ne popravlja! Ce nisi spretn brez lestve ne prids tako enostavno ven! Ce peres cisterno z wapom jo peres iz zunanje strani z masko... drugace se jih pere avtomatsko z pralnimi glavami, ki se spustijo v cisterno... tko da sefa na kriz prbit !
voodooSLO
04. 03. 2008 12.20
nekej takga ko na naših cesta delavci ... en delo ,5 jih pa podpiralo metlo da ne pade
mc_burek@email.si
04. 03. 2008 11.09
ja jug italije in mafija, pač bli so na črno zaposleni in notr so lezl brez razloga....noben nč kriv
civitasstain@gmail.com
04. 03. 2008 09.46
Kaka je to organizacija dela? Pa še zdaj ne vedo, kaj so delavci delal. Kje je pa tisti, ki je odredil delo? Šef sigurno ni čistil???