Tujina

Najstnica za samomorilskim napadom

Bagdad, 10. 11. 2008 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V treh različnih bombnih eksplozijah je v Bagdadu umrlo 28 ljudi, več kot 68 je ranjenih. Pred nadzorno točko pa se je prav tako razstrelila najstnica.

Irak
Irak FOTO: Reuters

V osrednjem delu Bagdada je prišlo do dveh silovitih eksplozij. Najprej je eksplodirala avtomobil bomba, pozneje pa se je med množico razstrelil moški. V obeh eksplozijah je umrlo 25 ljudi, več kot 48 pa je ranjenih.

V tretjem napadu v Bakubi, ki je prestolnica severne province Diyala, pa se je najstnica razstrelila pred nadzorno točko. Ob tem je umrlo 8 ljudi, 18 pa je bilo ranjenih. Policija je potrdila, da je bila nastnica stara 13 let.

Do napadov je prišlo v regiji Kasra. Policija je poudarila, da bi se število mrtvih lahko še povečalo. Nasilje naj bi se po poročanju iraške policije zmanjšalo, vendar pa posamezne militantne skupine izvajajo napade na civilne ali vojaške cilje.

Irak je konec oktobra od ameriških sil prevzel nadzor nad provinco Vasit na jugu države. Gre za 13. od skupno 18 iraških provinc, ki se je vrnila pod nadzor iraških sil, iraške oblasti pa so sedaj odgovorne za ohranjanje varnosti na celotnem jugu države.

Iraška vlada je premiera Nurija al Malikija pooblastila, da znova odpre pogajanja z ZDA glede osnutka sporazuma, ki naj bi po letu 2008 urejal prisotnost ameriških sil v Iraku. V skladu z njim naj bi Američani v Iraku ostali do leta 2011.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nosferatu
10. 11. 2008 09.28
Tiste, ki jih ta tematika zanima, prijateljsko pozivam, da si ogledajo film \"No end in sight\", ki dokumentira ta epic fail od vojne. Žalostno, najbolj bogi so pa Iraški civilisti, ki so upali na boljše življenje...