Tujina

UNHCR: Države doslej ponudile sprejem 74.000 kosovskih beguncev

Ženeva/Stockholm/Madrid, 06. 04. 1999 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 21:11
Komentarji
0

Mednarodna skupnost je Visokemu komisariatu ZN za begunce (UNHCR) doslej ponudila sprejem 74.000 kosovskih beguncev, je nocoj v Ženevi povedal namestnik direktorja UNHCR Soeren Jessen Petersen.

Na današnjem srečanju, ki ga je v Ženevi sklical UNHCR in na katerem so razpravljali o usodi beguncev, so številne od 56 vlad, ki so bile zastopane na srečanju, zagotovile nadaljnje dajatve v blagu in druge prispevke. UNHCR je pozvala k nadaljnjim prispevkom v višini 68 milijonov dolarjev. Sicer pa so največ beguncev pripravljene sprejeti Turčija (20.000), ZDA (20.000) in Nemčija (10.000).

Švedska je pripravljena sprejeti 5000 kosovskih beguncev, ki so sedaj v Makedoniji, in ne prvotno predvidenih 1500, je poročala švedska tiskovna agencija TT, sklicujoč se na neimenovan vladni vir. Španija pa je po besedah zunanjega ministra Abela Matutesa pripravljena sprejeti 7000 beguncev.

Kuvajtski emir šejk Džaber al-Ahmad al-Sabah bo muslimanskemu prebivalstvu, ki beži s Kosova, daroval milijon dolarjev. To je po poročanju kuvajtske tiskovne agencije Kuna sporočil podpredsednik kuvajtske vlade Abdel Aziz Dekhil al-Dekil.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.