Tujina

VIDEO: 'Uporniki v Alepu bodo zagotovo poraženi'

Damask/Alep, 29. 07. 2012 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ni.J./STA/U.Z.
Komentarji
110

Potem ko so režimske sile sprožile ofenzivo v nabolj poseljenem sirskem mestu Alep, se spopadi z vso silo nadaljujejo. Uporniki pozivajo zahodne sile, naj jim pomagajo z oborožitvijo, sicer bodo soodgovorne za pokol, ki ga pripravljajo Asadove sile. A sirski zunanji minister upornikom sporoča, da jih bodo zagotovo porazili.

V sirskem mestu Alep, kjer so vladne sile ob podpori tankov in bojnih helikopterjev v soboto začele ofenzivo proti upornikom, danes po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice potekajo srditi spopadi.

Zaradi velikega števila vojske in težkega orožja okoli tega največjega sirskega mesta je posebni odposlanec ZN in Arabske lige Kofi Anan izrazil bojazen, da bo prišlo do velikega spopada. Strani je znova pozval k iskanju politične rešitve, mednarodno skupnost pa, naj jim pomaga pri tem.

Do spopadov prihaja na obrobju glavnega oporišča upornikov, četrti Salahedin, napad na katero so uporniki v soboto odbili. Po navedbah observatorija vladne sile danes območje obstreljujejo tudi s helikopterji, spopadi pa potekajo tudi v drugih četrtih. Po navedbah observatorija v mestu poteka "popolna ulična vojna".

Po podatkih observatorija spopadi med uporniki in režimski silami danes potekajo tudi v prestolnici Damask in njenem obrobju, pa tudi v Homsu. Do popoldneva je bilo danes po državi ubitih devet ljudi, potem ko je v soboto nasilje po državi zahtevalo 168 življenj, od tega 94 civilistov. Od začetka uporov naj bi po podatkih observatorija nasilje zahtevalo že več kot 20.000 življenj.

Posledice divjanja državljanske vojne.
Posledice divjanja državljanske vojne. FOTO: Reuters

'Uporniki v Alepu bodo zagotovo poraženi'

Uporniki, ki se borijo proti vladnim silam v mestu Alep "bodo zagotovo poraženi", je danes dejal sirski zunanji minister Valid al Mualem med nenapovedanim obiskom v Iranu, enem glavnih zaveznikov Sirije. "Vse protisirske sile so se zbrale v Alepu, da bi se borile proti vladi in zagotovo bodo poražene," je dejal na skupni novinarski konferenci v Teheranu z iranskim zunanjim ministrom Alijem Akbarjem Salehijem.

Oba ministra sta zatrdila, da se bosta njuni državi skupaj borili proti "zaroti sionističnega režima", katerega cilj naj bi bil strmoglavljenje vladajočega režima v Siriji. Salehi je države v regiji ob tem pozval, naj ne sledijo Izraelu. "Iran in Sirija se strinjata, da se za zaroto proti sirskemu ljudstvu skriva sionistični režim, ki deluje kot vodja in glavni provokator te zarote. Sirija se bo proti temu borila in porazila oborožene teroriste, vključno s tistimi v Alepu," je izjavil al Mualem. Po njegovih navedbah naj bi bilo nekaj izmed aretiranih upornikov sicer pripadnikov teroristične mreže Al Kaida.

V sosednji Jordaniji so odprli prvo begunsko taborišče za begunce iz Sirije. Taborišče s šotori na obrobju kraja Mafraq, ki je kakih enajst kilometrov oddaljeno od meje, naj bi sprejelo več kot 120.000 beguncev. Jordanija, kamor se je zateklo že 140.000 Sircev, je sicer odlašala z odprtjem begunskega taborišča iz bojazni pred poslabšanjem že tako napetih odnosov z Damaskom.

Salehi je ob tem opozoril, da bi posledice v primeru zaostritve razmer v Siriji in padca predsednika Bašarja al Asada "regijo in kasneje tudi cel svet pahnile v prepad"."Naivno in iluzorno je misliti, da bi se v primeru zamenjave vlade v Siriji nova vlada lahko z lahkoto sestavila," je še poudaril. Sosednje države Sirije je pozval, naj resno premislijo o trenutni situaciji, sicer "bodo vsi izgubili", al Asad pa po njegovem mnenju potrebuje več časa za izvedbo obljubljenih reform.

Sirija in Iran več držav v regiji, predvsem Savdsko Arabijo, Katar in Turčijo, obtožujeta pomoči upornikom v boju proti al Asadovim silam, pri čemer naj bi jim pomagale tudi ZDA, vse skupaj pa naj bi izvajali v podporo izraelskim ciljem.

Al Mualem je še zatrdil, da Sirija proti opozicijskim silam ne bo uporabila kemičnega orožja. "Smo proti kakršni koli uporabi orožja za množično uničevanje in upoštevamo mednarodne predpise v povezavi z njim," je dejal al Mualem. Zatrdil je tudi, da Sirija ne potrebuje vojaške pomoči Libanona in Irana.

"Tukaj se dogajajo masakri. Verjamemo, da bi morali al Asadu soditi"

Sirski nacionalni svet, v katerem so zbrane sirske opozicije skupine, je pozval Varnostni svet ZN k izrednemu zasedanju zaradi razmer v Alepu, kjer se po njihovih ocenah režim pripravlja na pokole, pa tudi zaradi razmer v Homsu in Damasku. Poudaril je, da bi VS ZN moral sprejeti ukrepe za zaščito civilistov. Mednarodno skupnost je pozval k vzpostavitvi prepovedi preletov in vzpostavitve zaščitenih območij, kamor bi se lahko zatekla dva milijona notranje razseljenih ljudi v Siriji.

Protestniki so zažigali fotografije predsednika al Asada.
Protestniki so zažigali fotografije predsednika al Asada. FOTO: Reuters

Vodja sirskega nacionalnega sveta Abdel Baset Sajda je "prijateljske države" pozval k oborožitvi uporniške Sirske osvobodilne vojske, ki se bori s starim orožjem. "Hočemo orožje, s katerim bomo lahko ustavili tanke in letala. To je tisto, kar želimo," je sporočil Sajda in pozval arabske "brate in prijatelje, naj podprejo svobodno (sirsko) vojsko". Uporniki zaenkrat niso prejeli nobene očitne tuje vojaške pomoči, poroča BBC.

Sajda je še opozoril, da al Asadu ne bi smeli ponuditi mednarodne zaščite, temveč bi mu morali soditi zaradi "masakrov". Sajda je dejal, da v Siriji ne morejo ravnati tako, kot so v Jemnu, kjer je nekdanji predsednik Ali Abdulah Saleh dobil amnestijo. "Tukaj se dogajajo masakri. Verjamemo, da bi morali al Asadu soditi. Je kriminalec in ne bi mu smeli nuditi zaščite," je bil kritičen Sajda.

Sajda je še napovedal, da bo SNC, ki je v izgonu, z uporniškimi skupinami razpravljal o možnostih za oblikovanje prehodne vlade. "Preučujemo idejo in povezali se bomo z vsemi uporniškimi silami na območju Sirije," je dejal. Dodal je, da bi moral biti vodja take vlade "pošten in domoljuben … predvsem pa zavezan ciljem sirske revolucije od njenih začetkov".

Zahodne države so sicer vedno bolj zaskrbljene. Državniki opozarjajo pred potencialnim pokolom, ki bi se lahko zgodil v Alepu, ki je najbolj naseljeno mesto v Siriji.

Aprila so sicer zalivske države pristale, da bodo vojakom svobodne sirske vojske namenile "plače". Kritiki pa so takrat nasprotovali, saj so menili, da bi uporniki lahko uporabili denar za nakup orožja na črnem trgu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (110)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
29. 07. 2012 21.31
+6
prav je tako. vojska mora ščitit državo,prebivalce in predsednika in državne institucije. prav je, da se ne pustijo ameriki
Gavrane20
29. 07. 2012 19.07
+10
Kaj je ze un posnetk mmmm Mossad snipers in Syria pa kako so jih pol pohapsal pa nabunkal in seveda likvidiral
Draža
29. 07. 2012 18.00
+8
Se bodo že zmenili.Amerika je pa repek dala med nogami,ker sta tu Rusija in Kitajska.
yarrick
29. 07. 2012 17.24
+17
"Uporniki zaenkrat niso prejeli nobene očitne tuje vojaške pomoči, poroča BBC." Dobro da vemo, komu pripada BBC, kajne?
sLOVEnija91
29. 07. 2012 17.20
+10
Narod samo trpi , zaradi pohlepnikov
vzhod
29. 07. 2012 17.11
+33
Vsi mediji nam hocejo pokazati da je sirija banana republika in da so asad in vojaki indijanci. Na hrvaskuh,srbskih, makedonskih in nemskih ki so resnicno neodvistni in ne kopirajo informacij iz ameriskih tv postaj porocajo o realnem stanju na terenu. TUkaj vidimo samo prazne besede pripravljajo se na ppokole bla bla . Stanje je tako da je SIrsvka vojska zacela osvobodilno akcijo in povala vse prebilavce alepa naj ne zapuscajo svojih domov saj hocejo uporniki z tem povzoricit zmedo in pripraviti zivi scit ko bi napadli srisvki vojaki in bi teroristi streljali iz mnozice bezecih ljudi. Sirsvka vojska je zasedla ze vec delov mesta in čistijo ulico po ulico in pri tem je zelo uspesna. Teroristi al kaide in podgane so se zavlekle v temne ulice kjer vojska ne more priti z tanki te ulice pa cisitjo letala in helikopterji. Teroristi streljajo iz civilnih objekov da bi le siriska vojska udarila nazaj in bi mediji pokazali kako vojska cilja civilne objekte in zaradi tega ima siriska vojska veliko tezav in morajo cistiti ulico po ulio blok za blokom. Na sbskih medijih se je pojavila fotografija in posnetki kkako si teroristi pripravljajo maske in zascitne obleke zaradi kemicnega orozja ki ga nameravajo ob morebitnem padcu mesta sporsiti v okolico da bi pri tem obtozili sirsko vojsko. Akcija je dobro organizirana in koordinirana z strani vrhusnkih vojaskih strategov. Ne nasedajte lazem.
bigich
29. 07. 2012 17.11
-7
verjamete v bozicka in teorije zarote a v enga boga pa ne ... zalostno
hot-shot69
29. 07. 2012 22.24
+2
Zaradi načina, kako tvoji bratje izkazujejo vero v enega boga bodo sedaj plačali, samo da Asadova vojska zaključi svoje delo...Se pa sprašujem, kaj počneš tukaj, če bi teroristom lahko pomagal uničiti Sirijo. Baje je veliko "Evropejcev", ki so jim Savdijci oprali možgane v prvih bojnih linijah.
der.janez
29. 07. 2012 17.01
+13
"Tukaj se dogajajo masakri. Verjamemo, da bi morali al Asadu soditi" lol a to v Londonu, kraju kjer ima sirijski nacionalni svet svoj sedez. nic porocil, o dveh zahodnih novinarjih, ki sta bila teden dni ujetnika al qaeda upornikov, mogoce kaj o italjanskih inzinirjih, ki se ravno zdaj vracajo v italijo, po tem ko so bili talci, sil demokracije in svobode (upornikov)
erikon
29. 07. 2012 16.57
+0
Čakam trenutek ko bo Janša sledil zgled svojga hrvaškega kolega Milinoviča in bo podaril tovor orožja američanov da ga oni podarijo kvazi upornikom....če že ni to storil mi pa ne vemo !!!
Maximus
29. 07. 2012 16.56
+13
Hm svetovni terorist #1 je točno ta, ki sebe imenuje borec proti terorizmu #1 U S A Če jim je uspelo sebe napast in pomest pod predprogo, kje jim sploh lahko spodleti. Pri vsej tej svetovni prevladi in nadzoru pa vseeno 10.000.000.000.000 $ primankljaja. ??????????????????????????????????????????????????????????????????? Vtikajo se pa po vrsti v vse države, ki so jim odrekle poceni nafto, al pa kej podobnega. Še članek je bil pred časom. ZDA potrebujejo vojno!!! Tako bodo lažje sanirale primankljaj! Tko, da mene je izučilo. Kamor se meša Amerika je na oblasti nekdo, ki ne da ni u redu, samo noče plesat kot žvižgajo Ameri. In tega je nemudoma treba sesut. V čemur so pa že velemojstri, saj so pometli z režimi celega bližnjega in srednjega vzhoda. Izrael dela obeščevalne naloge, ZDA pride in čisti. Lep tandem, ni kaj.
erikon
29. 07. 2012 16.53
+16
Gremo ASAD...počisti te ameriške plačance......
sLOVEnija91
29. 07. 2012 17.26
-4
Tja ne vem ce je glih to kaj pises da so Americani tu zraven , k vecjemu Kitajci , Irancani ,morej svoje orozje nekje sprobat , Ameriski cajti so mimo , sedaj bodo Kitajci zaceli ze zaradi tega ki ne marajo muslimane ter nimajo nafte , pa se orozje tudi proizvajajo na veliko itd....... pa se Kitajska hoce bit velesila
yarrick
29. 07. 2012 21.02
+1
kitajska JE ŽE velesila, ji ni treba delati veliko na tem.Si se kdaj vprašal ZAKAJ tolk vojn med plemeni oz državami v afriki? kamor pridejo kitajci z poslovnimi rpedlogi o partenerstvu v zameno za nafto in ostale surovine ameri naščuvajo domače milice ali pa sosednje upornike da delajo probleme.Zadaj e dogaja v eč kot se ti dozdeva ;).-
dadocar
29. 07. 2012 12.56
+33
Po enem dobrem clanku o vpletenosti Turcije, Katarja in Savdske Arabije v oborozevanje in urjenju tujih placancev, ponovno popolnoma zgresen clanek :) O kaksnem pokolu blejete vi, ter tale FSA? Nemski novinarji ter nemska obvescevalna sluzba vas vse skupaj postavljajo na laz. Nemski obvescevalci so ugotovili, da je za vecino teh pokolov odgovorna prav ta vojska placancev. Uradno porocilo nemske obvescevalne sluzbe, pobrskajte malo po netu. Ce Assad tako pobija Sirijce, zakaj se v 2 milijonskem mestu tej FSA ni pridruzil nihce, ampak so morali priti iz Turcije okrepitve za to mogocno FSA ? :) Tolko o podpori, ki jo te bradonje uzivajo med lokalnim prebivalstvim. Konkretno v Aleppu, se proti njim skupaj s sirsko vojsko, borijo tudi Kurdi in Beduini. Glede cetrti Saladin, niso tuji placanci odbili nicesar, sirska vojska je napredovala do 15 ulice in cistijo vsako ulico posebaj. Na netu so dostopni posnetki ruske tv, ki snemajo to ciscenje in lahko samo recem, svaka cast Assadovim borcem. Oddelek za deritizacijo podgan, opravlja svoje delo odlicno.Se eno stvar ste ocitno "pozabili" omeniti.Tisti slavni mejni prehod na meji s Turcijo Bab al-Hawa ki so ga zasedli tuji placanci in ki je doslej veljal za najvecjo trofejo placancev je znova pod kontrolo sirske vojske. Med ubitimi "uporniki" na omenjenem mejnem prehodu so bili borci iz Egipta, Alžirije, Savdske Arabije i Afganistana. Nekam dalec od svojih domovin se "upirajo" mar ne? :) V Allepu se bo s tujimi placanci zgodilo isto kot v Damasku. Kdaj bo vam medijem postalo jasno, da tile placanci, nimajo nobenih moznosti proti sirski vojski? Si je sploh kateri od vas novinarjev pogledal, kaksne so kapacitete sirske vojske? Tile tuji placanci, imajo edino moznnost, ce se vmesa zveza NATO. To pa bi bil se en zlocin v nizu te fasisticne alianse, kateri pripada tudi Slovenija. Napad na se eno suvereno drzavo, ki ne zeli imeti na oblasti lutke v rokah ZDA. Se intervju s sirskim sportnikom Maherom Kyato na OI v Londonu bi lahko objavili. Washington Post je opravil intervju z njim in glej ga zlomka, clovek je izjavil tole: Zaskrbljen sem za svojo druzino, ki se nahaja v Aleppu, vendar popolnoma podpiram sirsko vojsko, ki sciti ljudi, pred oborozenimi banditi. V primeru zmage sirske vojske v Aleppu, upam da se bo prelivanje krvi in teroristicni napadi v Siriji koncalo. In to iz ust sportnika, ki je na OI v Londonu in ki lahko izjavi tisto kar res misli. Kako je to mozno, ce pa zlobni Assad pobija vse kar leze in gre? Raje zacnite pripovedat zgodbico o zlobnem Erdoganu in njegovih 40 razbojnikih, je bolj verodostojna :)
Infadel_no1
29. 07. 2012 14.34
-22
Pa kva misliš da sirska vlada pa rožce sadi! Sej so islamisti tako kot uporniki! Vse za mučenike, pa te zadeve, kot jim koran ukazuje!
sikorsky
29. 07. 2012 15.01
+18
Dadocar,...vsa čast za komentar! Upam da Sirska vojska čimprej zmelje te bradate prikazni!
dadocar
29. 07. 2012 15.03
+17
Poglej Infadel znova dokazujes svoje neznanje in si s tem delas sramoto. Sirija je drzava, kjer zivijo skupaj suniti, siiti, krscani in alaviti. Torej ena redkih drzav na Bliznjem Vzhodu, kjer lahko tudi krscani zivijo v miru in imajo svoje cerkve.Tega v Katarju in Savdski Arabiji (zaveznicah teh bradonja) ni. Sirija nima nikakrsnega seriatskega prava zapisanega v ustavo, za razliko od SA, ki pridiga drugim o demokraciji in clovekovih pravicah. Da ne govorim o strelih na protestnike v Savdski Arabiji in mrtvih protestnikih. Hinavscina na visku ane? :) Znova ti pravim, informiraj se glede zadev, predno napises kaksno novo neumnost.Ker mi ni vec zanimivo debatirat s sogovornikom, ki ne pozna osnov :)
sikorsky
29. 07. 2012 15.03
+7
infadel,...a si puščaš prvo redko bradico?,...re-ta-rd-,...
vg3
29. 07. 2012 16.47
+7
dadocar bravo cim vec informacij jim posreduj da bodo dojeli zakaj se gre
vzhod
29. 07. 2012 17.13
+9
Nad obrozeno bando mora iti vsaka vojska. tudi v franciji so francoski vojaki in policisti udraili po protesnikih ki so razgrajali po mestih. Kaj bi sele bilo ce bi ti protestniki imeli bazuke, mitraljeze in ostalo. Rod mora biti.
kleopatra-1
29. 07. 2012 11.48
+3
orožje bo JJ zrihtal, ne bo problema. Saj so imeli nek sestanek tam, če se ne motim? Hrane v Korejo ne bodo poslali, tam ni denarja, za orožje pa ni problema.
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.04
+2
In zakaj bi pošiljal hrano v korejo, sej imajo poleg kitajce, pa jim naj dajo, ko že tako zagovarjajo režim!
cucjetina
29. 07. 2012 11.40
+3
teroristi prosijo mednarodno skupnost da jim dostavijo več orozja
yarrick
29. 07. 2012 12.02
+3
ja, dvoličnost sistema; enkrat teroristi spet drugič borci za svobodo...Nekak to ne gre skupaj, kajne?
Infadel_no1
29. 07. 2012 11.22
-18
Tiranski diktatroski fašistični sistem propada, kar je cilj zaveznikov po 2 sv vojni! Še malo pa bo zibelka modernega fašizma IIran tudi tarča, eliminatorjev fašizma! Smrt fašizmu svoboda narodu!
povemvsem
29. 07. 2012 11.32
+5
povemvsem
29. 07. 2012 11.32
+5
vzhod
29. 07. 2012 11.32
+1
moderni fasizem je tam kjer so slekli uniforme in si nadeli famcy obleke
platon26
29. 07. 2012 11.59
+4
zibelka modernega fašizma HAHAHA aj bumbarček sploh veš pomen pojma fašizem? No ko boš vedel boš morda celo dojel kdo so ti zavezniki ki širijo "demokracijo" hahaha kje se te cvetke najdejo res???
platon26
29. 07. 2012 12.01
+5
kdo že ima sprejete čudovite zakone da lahko ubije kogarkoli na svetu na podlagi suma? kdo ima v ZAKONU zapisano čipiranje populacije???
yarrick
29. 07. 2012 12.01
+1
@vzhod Včasih v uniformah, anes v modernih oblekah priznanih proizvajalcev in z hinavskim nasmehom na obrazu.Z eno roko te trepljajo, z drugo ti zasadijo nož med rebra..
der.janez
29. 07. 2012 12.10
+2
infadel pejt mal dol z interneta pa se mal v solo, da te lahko zacnemo resno jemat
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.15
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.20
-4
Fašizem izhaja iz besede klero-fašizem, kar pomeni izkoriščanje religije v politične namene, po naše vodenje države s pomočjo verskih zakonov! Se pravi Islamska republika Iran, in podobne države so fašistične države!
dadocar
29. 07. 2012 13.57
+1
Kako je ze Georgi zacenjal vsak nagovor pred vojaskim posredovanjem v kaksni drzavi, ki ni imela na oblasti lutke, ki je v rokah ZDA? V imenu boga bomo napadli, ce bo bog dal bomo zmagoslavni, al kak je ze slo? :) Ti kot zagovornik te fasisticne drzave, bos to bolj vedel :)
yarrick
29. 07. 2012 16.04
+1
@infidel a ni bila italija tudi fašistična? od kdaj pa je tam muslimanski sistem?
Dark Knight
29. 07. 2012 21.15
+1
tale Infadel_no1 pa res nima pojma kaj piše:)))
KisloZelje333
30. 07. 2012 00.40
+2
kaktus666 ne rečem, da včasih ni smešno, ampak nekateri ljudje bodo še verjeli, če 24ur tako napiše, pa če spodaj nek infadel trdi, da so tam fašisti hahahaha infadel, resno fant, daj se v roke vzem mal no, a ti še ni jasno, da se ti cel forum smeji??
janez6bb
30. 07. 2012 10.04
ubog narod ki niti ne ve kaj je fašizem:) fašizem ti vlada v eu oz na zahodu, vladavina kapitala pa to, ejga milijarde v banke, kaj ib že bilo to:)
janez6bb
30. 07. 2012 10.04
ubog narod ki niti ne ve kaj je fašizem:) fašizem ti vlada v eu oz na zahodu, vladavina kapitala pa to, ejga milijarde v banke, kaj ib že bilo to:)
janez6bb
30. 07. 2012 10.04
pa recesija- naključje:) pa božiček je tut resničen:)
ADMlNlSTRAT0R
29. 07. 2012 11.21
+5
Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: ejga admin, na konec stavka paše končno ločilo in ne dvopičje, vejica, podpičje..
luckyss
29. 07. 2012 11.23
+3
" naš kodeks komentiranja" Kodeks, ki ga narekuje ameriški kapital..duše prodane...
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.23
+0
Niti ne, kodeks ko pišeš proti vzhodu, muslimanom, rusom, komunistom,... in podobno, če boš pisal proti vzhodu ti bo admin dodal še plus! Zgleda je medij v lasti ameriških komunistov!
dadocar
29. 07. 2012 13.59
+3
Hahahaha se tolko nisi sposoben, da bi pogledal kdo ima v lasti ta portal? Te moram razocarati, judovski Time Warner je tisti. Al so zdaj tudi judje iz ZDA komunisti? :)
bozur
29. 07. 2012 10.32
-1
se mal pa bo Sirija ociscena...ni milosti za terorista..v USa terorista usmrtijo z inekcijo ali pa ga brez dokazov zaprejo v guantanamo...Prisparati denar in vse postreliti, horde in ulicne bande
rissp
29. 07. 2012 10.45
+17
Problem je samo da v Siriji ZDA ne pobijajo teroristov, temveč jih podpirajo z orožjem, z medijsko vojno ter s plačanci. Zelo neodgovorno kot tudi arogantno od ZDA da podpirajo teroriste proti ljudstvu celotne države. Sicer pa ZDA očitno sploh nimajo konstantne definicije "kdo je terorist". En dan je terorist še tisti ki ubija nedolžne ljudi, uničuje interese države, samomorilski napadi,itd,itd., TAKOJ NASLEDNJI DAN pa je terorist RAVNO TISTI KI SE BRANI PRED TEM. V Siriji "borci za svobodo" (kot jih imenujejo ZDA) TOČNO ustrezajo VSEM definicijam TERORISTA. Kako to da jih potem ne imenujejo "teroristi" ?? (kvazimediji kot je 24ur pa seveda povzemajo izraze kot rečejo strici iz ZDA - medijska vojna pač, za katero ZDA odkrito priznavajo da jo vodijo). Torej , KDO je terorist? Ne more biti terorist vsak ki je v navzkrižju z zunanjo politiko ZDA (čimceneje, po možnosti zastonj dobivati nafto ter druge naravne dobrine) ???
Infadel_no1
29. 07. 2012 11.14
-11
Po vaše so teoristi protestniki, ker za vas je to čisto normalno da ko se protestira, se na protestnike strelja s sniperji in ostalim orožjem! me pa zanima kam postavljate naše protestnike ki so se zprlstavili vladim in hoteli z granitnimi kockami podrti parlament! Sklepam da so po vaše tudi teroristi!
platon26
29. 07. 2012 11.16
+7
mogoče bi ti moral kakšno kocko pokasirat po izjavah soedeč:)
sweetnes
29. 07. 2012 11.28
+1
platon26
29. 07. 2012 11.32
+6
infadel od kje ti poatki o snajperjih in o mirnih protestnikih? Aja sej res ti si TV ovčica tam te filajo z kredibilnimi informacijami hahahaha kako kaj Libija in njihovi protestniki? Sedaj na silo uvajajo perijatsko pravo kdor ni z njimi je proti njim in pobijanja se tudi tam dogajajo dnevno! Kako kaj Ira in orožja za masovno uničenje! Verjetno še en tistih ovac ki so mu prodali smrt osame v letu 2012 hahahaha beeeeeeeee
yarrick
29. 07. 2012 11.59
+3
@infidel od kdaj imajo pa protestniki kalažnike, AT orožja in DMR puške eh? mislim, da jih ne moreš več šteti med protestnike, kajne? Bodi malo samokritičen hehe.
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.07
+0
Shodowsun od novembra lani, od marca pa do novembra pa jih je režim hladnokrvno pobijal!
yarrick
29. 07. 2012 16.06
+4
ej, da se naredi kaj takega na zahodu, v taki meri verjemi da bodo hitro prešli iz solzivca LRAD-ov in gumijastih krogel na pravo strelivo.Če misliš da bi zahodni politični sistem ČAKAL, da se protesti umirijo se motiš.če ne verjameš pogelj kao so počeli z protestniki v ameriki, v londonu, kaj počne proameriški katar in saudi arabija z svojimi ljudmi, kako NATO članica(turčija) pobija kurde brez pravega razloga...
KisloZelje333
30. 07. 2012 00.53
+1
infadel kar je pa preveč je pa preveč!!! A se ti norca delaš al res ne vidiš, da te nihče na tem forumu ne jemlje resno, pejd za novinarja na 24ur pa boš lahko sanjal in trobil o zlobnem Asadu in sirski vojski, uglavnem večkrat sem te že vprašal, ampak si nekaj istega kot slo4theist, če nisi to kar ti, nikoli pa nisem dobil odgovora, nam zaupaš tvoje vire, kje ti dobiš tako zelo preverljive informacije, prosm ne mi rečt da je to cnn, ker se bom pos. v gate. Lp
platon26
29. 07. 2012 10.31
+10
Nekateri celo poročajo da je kar nekaj upornikov v Siriji tja pripeljano z lažnimi nameni namreč Turki in Savdijci naj bi jim govorili da se gredo boriti proti Izraelski okupaciji Sirije in da če en gredo bo Izrael zmagal ter uničil njihove "brate muslimane"
platon26
29. 07. 2012 11.15
+7
Kot prvo to ni zrastlo na mojem zelniku ampak na zelniku novinarjov ki so za spremembo celo novinarji in so na terenu v siriji! O bistroumnosti izjav pa naj si ljudje ustvarijo svoje mnenje ko preberejo moje in pa tvoje! Mislim da boš moral kar pošteno škropiti da bo kaj obrodilo na tvojem zelniku pri meni je vse naravno;)
dadocar
29. 07. 2012 14.09
+5
Bi temu kar verjel. Ce gres na njihove spletne strani in youtube kanal, ki ga imajo narejenega, bos na enem izmed posnetkov prebral komentarje, kjer pisejo ravno to, o cemer pises. Tile bradonje ocitno res mislijo, da se borijo proti izraelu :) Uporabi google translate, nekaj ih celo pise v polomljeni anglescini :) Ce pogledas z vojaskega vidika, je to win win situacija za SA, Katar, Turcijo, ZDA iin Izrael. Iz vseh teh arabskih drzav, so prisli skrajni islamisti, da se borijo "proti Izraelu". Ce uspejo zrusiti Assada, imajo se eno drzavo v svojih rokah, ce pa ne uspejo se znebijo vseh skrajnih islamistov iz lastnih drzav, ki bi se lahko nekoc borili proti njim. Je potrebno priznat vsem tem drzavam, da so odlicno to izpeljali. V obeh primerih so zmagaovalci, med porazenci je pa Sirija ter vse te radikalne islamisticne skupine.
rissp
29. 07. 2012 10.30
+10
Kdaj bomo dočakali članek o pokolu v Savdski Arabiji , kjer vojska strelja civiliste in je umrlo že na desetine ljudi v nekaj dneh? To se dogaja ZDAJ, ta trenutek. Zakaj nič ne objavite 24ur ? Ko boste nepristransko objavljali tako "pokole" v eni državi kot v drugi in ko boste objavljali tako pokole na eni strani kot na drugi , vam bomo končno začeli verjeti. Tako pa je več kot očitno, da trobite samo to , kar ustreza okupatorski zda, nato ter tistim državam, ki bogatijo na račun masakrov , gorja ter okupacij! Vsaka vojna ima 2 strani, nikoli ni črno-belo - popolnoma dobro , popolnoma slabo, kot to poskušate prikazati vi.
platon26
29. 07. 2012 10.32
+7
saj to je medij ZDA! Savdska Arabija pa papč ni cilj ker so poleg izraela največji zavenik ZDA namreč v njihovih bankah imajo TRILJONE dolarjev da ne govorim o pomoči pri zavzemanju bližnjega vzhoda!
Infadel_no1
29. 07. 2012 11.06
-6
Kdaj bomo dočakali prispevek o Maliju, ki ga uničujejo Gadafijevi borci Tuaregi s pomočjo afriške celice al kaide, AQIM!
platon26
29. 07. 2012 11.16
+8
HAHAHAHAHA ma ti si res ena velka ovca! Malo se pozanimaj kakšni so interesi v Maliju in zakaj se gre! Gaadfijevi borci HAHAHAHAHA kaj bi pa oni tam dosegli ustvarili novo Libijo? A v Sudano so bili tudi Libijci zraven? Pojma nimaš kaj se v svetu dogaja in zakaj!
Infadel_no1
29. 07. 2012 11.18
-7
hehe platon spet brcaš v temo, malo si poglej prispevke, Malijeve vladne strani, ki je že v izgnanstvu! Jaja resnica boli, tebi podobni islamisti pa nikakor nočete priznati da sejete smrt po svetu. Seveda pa zraven prirejate neke zmontirane lažne masakre nad muslimai! Kaj se pa v indiji dogaja, islam, kaj čmo!
Infadel_no1
29. 07. 2012 11.21
-7
Se spomniš kako je Gadafi upil da se alkaida bori za upornike, no slike ki so jih posneli govorijo drugače, AQIM ob straneh Tuaregov borila za tirana Gadafija!
platon26
29. 07. 2012 11.46
+6
ja lepo si povedal slike ki so jih posneli" Veš so tudi posnetki kako vse prištimajo kot v studiju vse se da izbrskat celo posnetki so kako mažejo igralce kaj naj govorijo celo mrtvake naštimajo vse okrvavljene hahaha beeeee ovčica ki ne ve kaj se dogaja!
der.janez
29. 07. 2012 12.13
+4
"gaddafijevi" uporniki v maliju, se borijo proti tvojim neoborozenim demokraticnim islamo fasisticnim bradonjam infadel. Resno upam da Sova spremlja tega cloveka, preden bo naredu kaksno "freedom akcijo" sred Ljubljane
Infadel_no1
29. 07. 2012 14.36
-2
Hehe še enkrat si poglej, nisem pa vedel da so v Maliju ljudje fašisti za vas, aja to pa zato ker niso muslimani kali kako že! Ovce
KisloZelje333
30. 07. 2012 01.02
+1
infadel, če bi mel kaj soli v glavi, bi iz vseh komentarjev v vseh teh mesecih menda ja razbral resnico, daj nam raje povej kdo te je poslal, da pišeš takšne kolarije? Si direkt od rothshildov poslan, sploh veš kdo so to?
rissp
29. 07. 2012 10.25
+7
Saj dobivajo orožje, naprimer vsakodnevno prek baze, ki so jo postavile Turčija, Savdska Arabija ter Katar na Turško-Sirski meji. Zato pa je Turčija tako arogantno prepovadala Sircem približevati se sirsko-turško meji, medtem ko turki brez kakršnihkoli posledic ne samo dnevno kršijo suverenost sirije, temveč so celo postavili bazo , ki jo uporabljajo kot glavni distribucijski center za oboroževanje teroristov in plačancev. Kaj bi še radi plačanci - jim ak47, pehotne mine, rpg, na terenska vozila namontirani mitraljezi protiletalskega kalibra niso dovolj?? Sicer pa redno dobivajo orožje, ki so ga uporabljali v Libiji in jim ga sedaj okupatorske države vozijo v sirijo.
Infadel_no1
29. 07. 2012 13.09
-1
proti tanki, helikopterji topovi in mionometi ne glih kaj dosti!
yarrick
29. 07. 2012 16.13
+2
@infidel RPK je še kako učinkovit proti helikopterjem, pa tudi kalašnik ni tako nedolžen kot zgleda...pa .50BMG strojnice ponavadi delajo rsno škodo lažjim oklepnikom in nezaščitenim terencem, dočim so primitivni AA sistemi ruske vojske (ki jih poseduje tako sirijska vojska kot SLA) še vedno učinkoviti do neke mere... Ravno tako ne dvomim da so dobili v roke kak PK/PKM/PKS in ostale AT sisteme.Torej je težko govoriti o protestnikih, ki jih pobijak vojska, če pa so do zob oboroženi...