Tujina

Ura diplomacije se še ni iztekla

New York, 10. 02. 1998 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan je v ponedeljek za postajo BBC izjavil, da so se Iračani postavili v nemogoč položaj, ker so Združenim narodom prepovedali preglede orožja, toda kljub temu nobena rešitev krize ne sme ponižati Bagdada. Annan je dejal, da je potrebno pomagati Iračanom, da bodo izšli iz slepe ulice. Izrazil je pričakovanje, da je mogoče najti sporazum, ki bi dovolil posebni komisiji Združenih narodov za razorožitev (UNSCOM) dokončati njeno poslanstvo. Annan je še dejal, da se "ura diplomacije" še ni iztekla, da pa je potrebno Bagdadu dati jasno vedeti, da so resolucije Varnostnega sveta resna zadeva. Generalni sekretar ZN ni izključil možnosti, da se osebno poda v iraško prestolnico, vendar je menil, da je potrebno poprej najti "praktično rešitev", ki bi preprečila uničujoče letalske napade.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.