Tujina

Urinska bomba zadela hišo že drugič zapored

Tiefenbronn, 10. 02. 1998 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Že drugič v petih letih je neko hišo v Tiefenbronnu pri Pforzheimu v Nemčiji zadela kepa zmrznjenega urina, ki je priletala iz stranišča nekega potniškega letala. Tamkajšnji časopis Pforzheimer Zeitung je poročal, da je "neokusni izstrelek" s premerom desetih centimetrov zadel okvir strešnega okna.

Že januarja 1993 je 30 centimetrov velika "urinska bomba" zadela taisto hišo. 58-letni lastnik je zmrznjeni urin predal policiji. Nemška družba za zaščito zračnega prometa v Stuttgartu sedaj poskuša izslediti letalo, ki je spustilo nesrečni izstrelek.

Za "izstrelek" naj bi bil kriv prepusten ventil za praznjenje v letalskem stranišču. Urin na višini zamrzne in se izloči v obliki kepe. Pri Nemški družbi za zaščito zračnega prometa so v minulih dveh letih zabeležili le en podoben primer.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.