Tujina

Uspešno leto 1997 za francosko kozmetično in parfumsko industrijo

Pariz, 02. 02. 1998 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoska kozmetična in parfumska industrija je leta 1997 zabeležila rekorden promet v višini 66,2 milijarde frankov (19,6 milijarde mark). Kot je sporočil predsednik združenja parfumske industrije Alain Grange Caban, je Francija lani v tujino izvozila za 34,4 milijarde frankov, na domačem tržišču pa prodala za 31,8 milijarde frankov kozmetičnih izdelkov in parfumov.

Francija je največja izvoznica parfumov in kozmetike na svetu. Izvoz kozmetičnih izdelkov se je lani povečal za 11,3 odstotka, pri čemer je Francija 51 odstotkov izdelkov izvozila v države EU. Francoska kozmetična industrija obsega več kot 250 podjetij, v katerih je zaposlenih 44.000 delavcev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.