Tujina

Šef Amazona rumeni časnik obtožuje izsiljevanja

New York, 08. 02. 2019 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
U.V. / STA
Komentarji
12

Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos, čigar ločitev se je znašla v središču svetovnih medijev, obtožuje ameriški rumeni časnik National Enquirer izsiljevanja. Grozili naj bi mu namreč z objavo intimnih fotografij, ki jih je pošiljal svoji ljubici.

Ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos je v četrtek izdajatelja rumenega časnika National Enquirer obtožil izsiljevanja. Po njegovih trditvah mu je izdajatelj zagrozil, da bo objavil njegove zasebne intimne fotografije, če sam ne bo ustavil preiskave proti časniku oziroma o tem, kako je časnik prišel do teh fotografij.

Gre za fotografije in sporočila, ki jih je milijarder pošiljal ljubici, nekdanji televizijski voditeljici Lauren Sanchez. National Enquierer se je dokopal do teh sporočil in nato prejšnji mesec tudi objavil, da ima Bezos zunajzakonsko razmerje. Bezos in njegova soproga MacKenzie sta sicer dan pred objavo sporočila, da se ločujeta.

Tabloid je objavil sporočila, ki jih je Bezos pošiljal svoji ljubici, sicer nekdanji televizijski voditeljici.
Tabloid je objavil sporočila, ki jih je Bezos pošiljal svoji ljubici, sicer nekdanji televizijski voditeljici. FOTO: Profimedia

Njegovemu odvetniku poslal grožnjo z objavo fotografij

Bezos je v četrtek sporočil, da je družba American Media Inc (AMI) pod vodstvom Davida Peckerja, ki je lastnica National Enquiererja, od njega želela, da opusti preiskavo o tem, kako so pridobili njegova zasebna sporočila.

Milijader je ob tem zatrdil, da je izdajatelj časopisa, ki sicer pogosto objavlja zgodbe v slogu spolnih odnosov Hillary Clinton z Marsovci, včasih pa tudi zadene v črno, njegovemu odvetniku poslal grožnjo z objavo fotografij, na katerih naj bi bili tudi eksplicitni posnetki njegovega spolnega uda.

Po trditvah Bezosa so od njega zahtevali , da javno zanika trditve o tem, da je imelo poročanje o njegovi ločitvi politično ozadje. Na to je v nekem intervjuju nedavno namignil že Bezosov svetovalec za varnost Gavin de Becker, pri tem pa pojasnil, da ga pri vsem skupaj zanima brat Lauren Sanchez Michael, ki je glasen podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Trump dejansko na Twitterju redno stresa jezo na Amazon in na Bezosa, odkar je milijarder prevzel časnik Washington Post in mu pustil proste roke pri poročanju.

Bezos trdi, da je imelo poročanje o njegovi ločitvi politično ozadje.
Bezos trdi, da je imelo poročanje o njegovi ločitvi politično ozadje. FOTO: AP

V AMI bodo napovedujejo temeljito preiskavo

Bezos pa je med drugim v četrtek spomnil na Trumpovo preteklo sodelovanje z AMI oziroma njegovim šefom Davidom Peckerjem, pri čemer naj bi šlo za plačevanje za to, da se nekatere zgodbe utiša, kar trenutno preiskujejo zvezni preiskovalci. Ena od teh zgodb se nanaša na žensko, ki pravi, da je imela afero s Trumpom.

Ustanovitelj Amazona je opozoril tudi na povezave AMI s Savdsko Arabijo.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Bezos tožil National Enquirer. Iz celotne zgodbe jo bo še najbolje odnesla MacKenzijeva, ki se ji po 25 letih zakona obeta velik kos ločitvene pogače. Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev.

V AMI sicer verjamejo, da so pri poročanju o Bezosovi zgodbi ravnali zakonito. Kljub temu pa so napovedali, da bodo nemudoma izvedli temeljito notranjo preiskavo obtožb, ki jih je na tabloid National Enquirer naslovil Bezos.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
08. 02. 2019 22.57
+0
To je Irrational Enquirer, pa kdo sploh vzame ta cajteng resno, samo poglej kje ga prodajajo.
kakafonijaprava
08. 02. 2019 21.39
+2
On je na veliko izsiljeval delavce, čas je da ga tudi drugi začnejo izsiljevati!
Andree
08. 02. 2019 20.52
Bivši se smeji
kakafonijaprava
08. 02. 2019 20.27
+2
Za svoj dnar bi si lahko našel kakšno mlajšo!
BrezZavor
08. 02. 2019 19.59
+4
Ah, ti Američani. Ena bradavica je spravla pol države na noge, tukaj pa nič, ko je na sporedu tič.
kakafonijaprava
08. 02. 2019 19.52
+5
Zakaj je človek rad bogat! Zato, da ima ljubice!
Mauzahecmauzares
08. 02. 2019 19.44
+2
Klasično izsiljevanje bogatega kljukca.
Kollerik
08. 02. 2019 18.21
+15
Tudi ti, pokvarjeni izkoriščevalec delavstva, boš moral nekoč zapustiti ta svet!
BrezZavor
08. 02. 2019 19.57
+1
Kar lepo bojkotirat njeovo štacuno. To, ali pa naj delavcem nkdo sporoči, da jih izkoriščajo, da bodo vedeli in ukrepali in zapustili to podjetje.
kajpavzdevek
08. 02. 2019 17.34
+9
Je še lahko kateri dedc grši od tegale bobbra ? ?
BrezZavor
08. 02. 2019 19.58
+0
Ma, kaki dedci so ko opice. Tako da, ja...
jakec1575
08. 02. 2019 17.29
+19
V bistvu me ne zanima, kaksnega ima. Veliko bolj me zanima, kdaj bodo ZDA uvedle nazaj davke po zgledu 60let, da se odresijo tega dolga in da posledicno nehajo terorizirat skozi proksi vojne pol sveta s svojimi poslovnimi partnerji.