Tujina

Strelski incident v New Jerseyju, med mrtvimi tudi policist

New Jersey, 10. 12. 2019 23.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ameriškem mestu New Jersey se je zgodil nov strelski napad, v katerem je umrlo več ljudi. Med smrtnimi žrtvami je tudi policist, trije drugi možje v modrem pa so bili ranjeni.

V notranjosti stavbe v Jersey Cityju je prišlo do novega strelskega incidenta, v katerem je bilo ubitih več ljudi, med njimi tudi policist. Po poročanju New York Timesa je bilo v streljanju ubitih najmanj šest ljudi, vključno z enim od policistov.

Po navedbah CNN so streli okoli druge ure popoldne po lokalnem času odjeknili v eni tamkajšnjih trgovin, na kraju dogodka je prisotnih več deset policistov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po neuradnih informacijah sta v dogodku umrla tudi dva osumljenca. Umrlega policista še niso identificirali.

Po navedbah direktorja oddelka za javno varnost Jamesa Shea v dogodku niso zaznali znakov terorizma.

Oglasil se je tudi župan New Yorka Bill de Blasio. Povedal je, da tudi oni podrobno spremljajo situacijo v Jersey Cityju in da so pripravljeni priskočiti na pomoč na kakršenkoli način.

Guverner New Jerseyja Phil Murphy je v izjavi povedal, da so njegove misli in molitve pri "policistih, ki so bili ustreljeni med napadom".

 

 

 

 

 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
12. 12. 2019 15.24
-1
Ja in kaj zaj če se v Ameriki streljajo
Kliko7
11. 12. 2019 07.06
-2
Kavbojci se bojo pocas iztrebli
IKOSS
11. 12. 2019 07.00
+2
New Yersey ima izjemno strogo zakonodajo, ki ureja nabavo, posest in uporabo ognjenih strelnih sredstev. Ta je celo mnogo bolj restriktivna od naše. Ne ozirajoč se nanjo, sta storilca vseeno uspela udejaniti svojo namero in zagrešiti pričujoč zločin. To ponovno jasno kaže na to, da regulacija sredstev še zdaleč nima tako velikega vpliva, kot javnost marsikdaj meni.
Rokovnjac
16. 08. 2020 21.02
Rokovnjac
16. 08. 2020 21.04
OK,izgleda,da ni.V Ameriki ne pomeni nic ce je strelnpo orozje prepovedano.Enostavno gres v drugo drzavo in si lahko na black market kupis celo mitraljez!