Tujina

V bližini Houstona strmoglavilo tovorno letalo družbe Amazon

Houston, 23. 02. 2019 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bližini mesta Houston v zvezni državi Teksas je strmoglavilo letalo družbe Amazon Air, ki je eno izmed letalskih prevoznikov, ki jih spletni trgovski velikan Amazon najemna za upravljanje svoje linije zračnega prometa. Na krovu letala so bile tri osebe, na poti na mesto nesreče pa so že preiskovalci Nacionalnega odbora za varnost v prometu.

Tovorno letalo Boeing 767, ki je bilo na rednem letu iz Housona v Miami, je danes nekaj minut pred eno popoldne po lokalnem času strmoglavilo v bližini glavnega letališča v Houstonu. Po informacijah Zvezne uprave za letalstvo so bile na krovu tri osebe. 

Letalo družbe Atlas Air, ki izvaja lete za družbo Amazon Air, je eno izmed letalskih prevoznikov, ki jih spletni trgovski velikan Amazon najema za upravljanje svoje linije zračnega tovornega prometa. Poleg družbe Atlas Air lete tovornih letal izvaja tudi družba Air Transport Services. Vsaka od omenjenih družb upravlja 20 letal z Amazonovo blagovno znamko, ki se je prej imenovala Prime Air. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Raziskovalci Nacionalne uprave za letalstvo so že na poti na mesto nesreče, o njej pa je bil obveščen tudi Nacionalni odbor za varnost v prometu," je povedala Lynn Lunsford, tiskovna predstavnica ameriške Zvezne uprave za letalstvo.

Na tragično nesrečo so se že odzvali tudi v družbi Boeing. "Globoko smo užaloščeni ob novici, da je v bližini Anahuaca v Teksasu strmoglavilo tovorno letalo Atlas Air 767. Zaskrbljeni smo za varnost treh ljudi, ki naj bi bili v tem času na letalu," so sporoćili in dodali, da bodo Nacionalnemu odboru za varnost v prometu, ki bo vodil preiskavo, zagotovili vso potrebno tehnično pomoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.