Tujina

V Braziliji popustil jez. Več mrtvih, najmanj 200 pogrešanih

Belo Horizonte, 25. 01. 2019 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ni.Š./STA
Komentarji
5

Jez rudarskega podjetja v bližini mesta Belo Horizonte je popustil, blatna reka pa je zalila območje pod njim. Več oseb je mrtvih, približno dvesto je pogrešanih. Reševanja še potekajo, oblasti pa se bojijo, da bo žrtev še več.

Na jugovzhodu Brazilije v bližini mesta Belo Horizonte se je danes zrušil jez, deroča voda in blato pa sta zalila območje pod njim. V nesreči je umrlo več ljudi, koliko, pa oblasti še ne vedo. Pogrešajo 200 ljudi.

Jez je po poročanju tujih tiskovnih agencij v lasti brazilskega rudarskega podjetja Vale. Pred štirimi leti se je zgodila podobna nesreča v Braziliji, prav tako na jezu, ki je v lasti tega podjetja. Umrlo je 19 oseb.
Jez je po poročanju tujih tiskovnih agencij v lasti brazilskega rudarskega podjetja Vale. Pred štirimi leti se je zgodila podobna nesreča v Braziliji, prav tako na jezu, ki je v lasti tega podjetja. Umrlo je 19 oseb. FOTO: AP

Reševalci točnih podatkov o žrtvah še nimajo, saj reševanje še poteka. Obstaja bojazen, da bo katastrofa terjala ogromno žrtev, saj pogrešajo 200 ljudi, so sporočili gasilci. Območje preletava več helikopterjev, ki iščejo preživele. Lokalne oblasti pa so evakuirale ljudi z ogroženih območij.

Posledice zrušenja jezu so katastrofalne.
Posledice zrušenja jezu so katastrofalne. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Voda in blato naj bi zalila območje okoli bližnjega kraja Brumadinho, kjer živi 39.000 ljudi. Na posnetkih je videti uničena polja in hiše.

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je sporočil, da spremlja razmere in da ga je nesreča zelo prizadela. Območje bo obiskal v soboto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jez je po poročanju tujih tiskovnih agencij v lasti brazilskega rudarskega podjetja Vale, ki je tudi potrdilo zrušitev jezu. Sporočili so, da je trenutno njihova prioriteta zagotoviti varnost zaposlenih in domačinov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
26. 01. 2019 08.56
+3
Oni uničujejo gozd, blato ter voda pa njih
Kollerik
26. 01. 2019 08.10
+7
"Zahvala" narave za destrukcijo in vso to deforestizacijo Amazonije, ki je samo še dobila dodaten zagon s prihodom skrajnega desničarja za predsednika.
tarzan13
25. 01. 2019 21.29
+22
bogi ljudje...
Bibosan
25. 01. 2019 22.29
+6
Kaj pa živali, ki so žrtve človekovega početja?
Miro32
25. 01. 2019 21.17
+10