Tujina

Migranti skakali skozi okno, da bi se rešili pred požarom, 32 ranjenih

Velika Kladuša, 01. 06. 2019 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V centru Miral za migrante v Veliki Kladuši je izbruhnil požar. Po za zdaj še neuradnih podatkih je bilo 32 ljudi poškodovanih, med njimi en huje, tožilstvo pa je potrdilo, da smrtnih žrtev ni bilo. Vzrok požara še ni jasen, saj v javnost zaenkrat prihajajo nasprotujoče si informacije. Gasilcem je uspelo po več urah ogenj pogasiti.

V centru Miral za migrante v Veliki Kladuši, kjer je nastanjenih več kot sto migrantov, je okoli pol sedme ure zjutraj izbruhnil požar. Kot je potrdila PU Bihać za bosanski spletni medij Avaz, so prejeli prijavo in se odpravili na kraj dogodka. Gasilcem je uspelo po več urah požar pogasiti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po za zdaj še neuradnih podatkih je bilo ranjenih 32 ljudi. Portal Avaz poroča tudi, da naj bi se nekateri migranti poskušali rešiti s skokom skozi okno. Nekatere so odpeljali na zdravljenje v tamkajšnji zdravstveni dom, druge pa v bolnišnico v Bihać. Zdravnik Irfan Ljubljankić iz kantonske bolnišnice je za Avaz potrdil, da je najmanj deset migrantov huje poškodovanih. 

Na srečanju predstavnikov bosanskega unsko-sanskega kantona in operativnega osebja za vprašanje migracij v BiH pred dvema dnevoma v Sarajevu so sicer obravnavali predlog premestitve migrantskih centrov Miral in Bira v Vučjak. Po informacijah, ki jih je pridobil portal Avaz, naj bi bil požar podtaknjen s strani migrantov, ki želijo, da migrantski center v Veliki Kladuši zaprejo in preselijo. Razlog za to je po navedbah bosanskih medijev to, da je mejni pas okoli centra Miral "zabetoniran" in migranti ne morejo ilegalno prečkati meje s Hrvaško. 

Drugačne informacije prihajajo s strani regionalnega notranjega ministrstva v Bihaću. Njihov tiskovni predstavnik Ale Siljedić je dejal, da naj bi bil požar posledica napake na električnem omrežju. V času požara je bilo po njegovih navedbah v sprejemnem centru, ki so ga uredili na območju opustele tovarne, okoli 500 migrantov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irena Marjanović, predstavnica tožilstva unsko-sanskega kantona, je za Avaz povedala, da so njihovi preiskovalci na terenu in ugotavljajo vzroke požara. Uradno so sporočili, da ni bilo smrtnih žrtev. Glede na dozdajšnje ugotovitve so bili poškodovani trije prostori v začasnem migracijskem centru, kjer je bilo 247 postelj. Še danes naj bi uredili alternativno nastanitev pred objektom Miral – postavili bodo šotore, priskrbeli pa tudi nove žimnice in postelje. 

 

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja