Tujina

V četrtek drugo zasedanje skupnega kooperacijskega odbora Slovenije in EU

Bruselj, 09. 02. 1998 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Bruslju bo v četrtek, 12. februarja, zasedanje skupnega kooperacijskega odbora Slovenije in Evropske unije. Srečanja se bo udeležil tudi minister za evropske zadeve Igor Bavčar.

Drugi sestanek kooperacijskega odbora - prvi je bil marca lani v Ljubljani - bo namenjen pregledu izvajanja dosedanjih sporazumov med EU in Slovenijo. Slovenija bo predstavnikom unije podrobno predstavila razmere v državi, od makroekonomskih kazalcev do stopnje izvedbe reform, od komisijinih predstavnikov pa pričakuje izčrpno poročilo o stanju v uniji. Obširni dnevni red zajema številne vidike slovenskih priprav na vključitev v EU. Pomemben del bo usklajevanje slovenske zakonodaje z evropsko in nenazadnje priprava pristopnih partnerstev, ki bodo predstavljali okvir uresničevanja konkretnih nalog na poti vstopanja Slovenije v unijo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.