Tujina

V eksplozijah osemnajst mrtvih

New Delhi, 13. 09. 2008 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V glavnem indijskem mestu je v razmiku nekaj minut odjeknilo najmanj pet eksplozij. 50 oseb je ranjenih, osemnajst jih je umrlo.

Policist na kraju dogodka.
Policist na kraju dogodka. FOTO: Reuters

Indijska policija je sporočila, da so eksplozije povzročile bombe, ki so odjeknile v razmiku nekaj minut. Ranjenih je bilo najmanj 50 nakupovalcev, osemnajst jih je umrlo.

Policija in očividci so povedali, da sta dve bombi eksplodirali v smetnjakih v bližini nakupovalnega središča in restavracij, ki so priljubljene tudi med turisti. Ena bomba je eksplodirala na gradbišču krožnega križišča v bližini glavne avtobusne postaje. Druga pa je eksplodirala v smetnjaku v bližini vhoda avtobusne postaje.

Indija je v preteklih letih doživela serijo bombnih napadov, za katerimi naj bi bile vojaške skupine iz Pakistana in Bangladeša.

''Slišali smo zelo glasen pok, potem pa smo videli ljudi, ki so bežali na vse strani,'' je povedal očividec, ki je imel majico prepojeno s krvjo ranjencev, ki jim je pomagal v rešilni avtomobil.

Tiskovni predstavnik policije Rajan Bhagat je povedal: ''Eksplozije so povzročile bombe. Še vedno se trudimo ugotoviti, koliko oseb je ranjenih.''

Šef policije v New Delhiju Y.S. Dadwal je povedal, da ''bombe niso bile zelo močne,'' in dodal, da so našli še dve, ki pa so ju dezaktivirali.

Lokalna televizija je posnela prizore velikega kaosa in reševalce, ki so hiteli na pomoč ranjencem. Medtem ko je policija zavarovala kraj dogodka, se je na prizorišču zbrala več stoglava množica radovednežev.

Indijska vojaška skupina Mujahideen, ki naj bi bila kriva za številne velike napade v preteklih mesecih, je lokalni televizijski postaji poslala elektronsko sporočilo, v katerem priznava odgovornost za današnje napade.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3