Tujina

V Italiji odkrili okostje 'vampirskega otroka'

Rim, 13. 10. 2018 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Arheologi so na starodavnem otroškem pokopališču v Italiji odkrili nenavadno najdbo. Izkopali so okostje desetletnega otroka, ki so ga predvidoma v petem stoletju pokopali s kamnom v ustih. Po mnenju arheologov so na že tako 'nenormalnem pokopališču' našli dokaz o starodavnih vampirskih pogrebih.

Kot poroča Skynews, arheologi verjamejo, da je bil desetletni otrok pokopan s posebnim ritualom, za katerega so bili nekoč prepričani, da bo preprečil, da bi se umrli vrnil v življenje. Okostje so v sodelovanju z italijanskimi odkrili arheologi iz Univerz Arizona in Stanford. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prepričani so, da je bil kamen v otrokova usta položen namenoma.  Kot namreč kažejo dozdajšnje raziskave, so nekoč z vstavljanjem kamnom v usta želeli preprečiti širjenje bolezni in da bi oseba 'vstala od mrtvih', potem ko je bila pokopana.

Na istem pokopališču so v nenavadnem položaju našli tudi okostje triletne deklice. Njene roke in noge so med pokopom obtežili s kamenjem, kar so, kot pojasnjujejo arheologi, skozi zgodovino počela številna ljudstva, saj so verjela, da bodo tako mrtvim, v katerih je bilo po njihovem prepričanju naseljeno zlo, preprečili, da bi vstali iz groba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Profesor in arheolog David Soren je tako imenovane vampirske pogrebe opisal kot zelo čudne in nenavadne. "Nikoli še nisem odkril česa podobnega,"  je povedal. Lokalni prebivalci so najdbo oklicali za 'vampirja iz Lugnana'. 

Nenormalno pokopališče

Truplo 'otroškega vampirja' so odkrili na grobišču, za katerega raziskovalci predvidevajo, da je bilo nekoč množično pokopališče otrok. Na tem območju so namreč odkrili okostja številnih otrok, datirali so ga na približno peto stoletje, ko je izbruh malarije na tem območju pokopal ogromno otrok.

Pred najdbo so arheologi sicer verjeli, da je pokopališče namenjeno izključno dojenčkom in nerojenim, saj so do zdaj našli 50 okostij otrok, najstarejše pa je bilo okostje triletne deklice. Odkritje okostja desetletnega otroka, katerega starost so lahko določili, spol pa še poskušajo ugotoviti, je teorijo postavilo na glavo in strokovnjaki zdaj menijo, da bi lahko na tem grobišču pokopavali tudi starejše otroke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na območju grobišča groze so namreč še vedno deli, ki jih arheologi še niso prečesali, zato ne vedo, ali je tu pokopan še kakšen starejši otrok. Vodja arheološkega izkopavanja David Pickel je pojasnil, da glede na starost otroka, njegov položaj in zaradi kamna v njegovih ustih trenutno domnevajo, da gre za anomalijo znotraj že tako 'nenormalnega' pokopališča.

Našli še okostja otrok z nenavadnimi predmeti

 Arheologi so na tem pokopališču namreč našli kosti dojenčkov, ki so bili pokopani s predmeti, ki jih povezujejo s čarovništvom in magijo, kot so bronasti kotli, napolnjeni s pepelom, in okostja psov, za katere predvidevajo, da so bili žrtvovani.

Kot je pojasnil Soren, je znano, da so se starodavna ljudstva veliko ukvarjala s tem vprašanjem in da so uporabljala 'nenavadne in tudi čarovniške metode', da bi preprečila, da bi zlo, ki se je po njihovem prepričanju naselilo v človeško telo, ušlo nazaj na svet.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Christi Miles
13. 10. 2018 11.40
-1
Vampirji verjetno res obstajajo. Zastonj ne bi bilo toliko legend ali pisanja od njih
tarzan13
13. 10. 2018 11.47
+11
aja pol po tvojem menju so opstajali tut smrkci in smrkete...
Relin Quish
13. 10. 2018 11.38
-1
trgft
13. 10. 2018 11.28
+8
Strah,prepričanja..veliko sr* nja v človeških življenjih,še dan danes :P
mchamer
13. 10. 2018 10.39
+27
Zdej so pa kamne odstranili in bodo lahko vstali od mrtvih :)
kombajn66
13. 10. 2018 12.57
+2
Hahaha a si sel gledat fim Nuna....no ce nisi pa le pojdi