Tujina

V jezeru našli kovček, v katerem naj bi bili ostanki četrte žrtve

Nikozija, 28. 04. 2019 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ciprske oblasti so v jezeru odkrile kovček, v katerem naj bi se nahajali posmrtni ostanki četrte žrtve prvega serijskega morilca v zgodovini te države. Ta je sicer priznal, da je ubil sedem žensk.

Ciprsko javnost pretresa prvi serijski morilec v zgodovini države. 35-letni stotnik ciprske Nacionalne garde je priznal, da je v zadnjih treh letih umoril sedem žensk, od tega dve majhni deklici. Njegove žrtve so bile tujke. 

Policija je v preteklih dneh našla trupla prvih treh žensk, prečesavali pa so dve jezeri za morebitnimi ostanki drugih žrtev. In naleteli na kovček, v katerem naj bi se nahajali posmrtni ostanki še ene žrtve. Našli so ga v jezeru v mestu Mitsero, približno 23 kilometrov zahodno od prestolnice Nikozije. To območje je policija preiskovala, ko je 35-letnik potrdil, da je skril trupla treh svojih žrtev v kovčke ter jih odvrgel v jezero, poroča BBC

V kovčku naj bi se nahajali posmrtni ostanki žrtve 35-letnega serijskega morilca.
V kovčku naj bi se nahajali posmrtni ostanki žrtve 35-letnega serijskega morilca. FOTO: AP

Truplo je bilo po navedbah policije že v dokaj razpadlem stanju, ko so ga potegnili iz jezera. Ostanke pa sedaj analizirajo, poskušali bodo ugotoviti identiteto četrte žrtve. 

V začetku aprila je policija na Cipru našla trupli dveh žrtev - 38-letne Marry Tiburcio in 28-letne Arian Palanas Lozano, obe sta prišli iz Filipinov, pogrešani pa sta bili že vse od lanskega leta. To je vodilo v policijsko preiskavo in posledično do aretacije. Morilec pa je zatem priznal, da je v zadnjih treh letih ubil sedem žensk. Kmalu zatem je policija odkrila še truplo ženske  nepalskih ali indijskih korenin. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
29. 04. 2019 07.40
-27
Kako vedo, da je ta žrtev njegova, kovček bi lahko morje prineslo od koderkoli. Linija najmanjšega napora, kar bodo našli na ali ob Cipru bodo pripisali njemu.
janezpodre
29. 04. 2019 09.37
+27
1. ker jim je povedal, kam je odvrgel kovček - 2. ker morje težko karkoli naplavi v jezero . 3. prvo beri, potem pa piši
Lolik
28. 04. 2019 20.43
+16
včeraj zvečer je bil članek v nekem strelanju spet....zakaj ste ga umaknili?