Tujina

V letalski nesreči v Sibiriji dva mrtva

Moskva, 27. 06. 2019 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V letalski nesreči v Sibiriji sta umrla pilot in še en član posadke, 43 potnikov pa je po čudežu preživelo, potem ko je letalo po zasilnem pristanku zletelo s steze in trčilo v eno izmed bližnjih stavb na letališču.

Preživeli so povedali, da jih osebje ni obvestilo o zasilnem pristanku, zato so po nesreči v paniki zapuščali letalo, ki so ga kmalu zatem zajeli plameni. 

Letalu tipa Antonov-24 je kmalu po vzletu iz Nizhneangarska v Sibiriji odpovedal motor. Pilota sta kontrolo letenja obvestila o težavah, kmalu potem pa je letalo zasilno pristalo, nato pa zletelo s pristajalne steze in trčilo v eno izmed zgradb na letališču. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

43 potnikom je uspelo pobegniti iz letala le nekaj sekund preden so letalo zajeli plameni. V nesreči sta umrla pilot Vladimir Kolomin in letalski tehnik Oleg Bardanov. Kopilot je nesrečo preživel. 

33 potnikov je utrpelo poškodbe, po poročanju ruske tiskovne agencije Tas so štirje potniki v kritičnem stanju. 

Letalska nesreča v Rusiji.
Letalska nesreča v Rusiji. FOTO: AP

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
27. 06. 2019 17.45
43 potnikov je uspelo zbežati iz letala, tudi štirim v kritičnem stanju, karkoli že to pomeni. Zanimivo.
ZjebanKruh
27. 06. 2019 14.04
+4
KATASTROFA OD NOVINARSTVA... DEJ NA MT POVEJ MI A ZA TE NEUMNE CLANKE RESNO PREJEMATE PLACE? PA VI STE ZAFRKNL SISTEM MAJKEMI.
Hugh_Mungus
27. 06. 2019 14.33
+9
Če boš v naslednjem razredu OŠ pridno sodeloval, boš mogoče nekoč tudi ti novinar in boš pisal boljše članke. Do takrat pa bi bilo mogoče dobro bolj pridno poslušati pri predmetu slovenskega jezika.