Tujina

V Makedoniji bodo v kratkem postavili zavetje za 60.000 beguncev

Pariz/Tirana/Moskva, 06. 04. 1999 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:29
Komentarji
0

Francoski in britanski vojaki bodo v Makedoniji v prihodnjih dneh postavili šotorsko naselje za 60.000 kosovskih beguncev. General Xavier Delcourt s francoskega generalštaba je danes v Parizu povedal, da bodo sile zveze NATO, ki so sedaj nameščene v Makedoniji, obenem koordinirale ustrezne akcije Visokega komisariata ZN za begunce in človekoljubnih organizacij.

Po navedbah generala Delcourta je samo Francija v Makedonijo in Albanijo doslej poslala okoli 260 ton človekoljubne pomoči. Na območju Spitalleja v okolici albanskega pristanišča Drač pa bodo v četrtek namestili 18.000 kosovskih beguncev. To bo doslej največje begunsko taborišče v Albaniji, postavljeno pa bo s pomočjo nemške vlade v višini 5,5 milijona mark.

Iz Moskve so medtem krenili prvi tovornjaki s človekoljubno pomočjo za Jugoslavijo. Pred odhodom petih tovornjakov je ruski minister za zaščito pred katastrofami Sergej Šoigu povedal, da bo Rusija v prihodnjih dneh še povečala pomoč žrtvam napadov zveze NATO. Ta teden naj bi po načrtovanjih proti ZRJ krenilo skupaj 120 tovornjakov s humanitarno pomočjo. Skoraj 900 ton zdravil, oblačil in hrane - vsi izdelki so ruske proizvodnje - po uradnih navedbah dosega vrednost enega milijona dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.