Tujina

V Nemčiji vse več brezposelnih

Bonn, 08. 02. 1998 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V letu 1998 naj bi po besedah predsednika nemškega industrijskega urada Hans-Olafa Henkla v Nemčiji prišlo do številnih stečajev podjetij, kar bo vplivalo na povišanje stopnje brezposelnosti. Glavni razlog težav nemških industrijskih podjetij je v visokih stroških plač, ki iz leta v leto naraščajo. Lani je v Nemčiji propadlo kar 27.000 podjetij, v letošnjem januarju pa je bilo brez zaposlitve 4,83 milijona Nemcev. V februarju naj bi bilo po Henklovih besedah brez zaposlitve kar 5 milijonov ljudi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.