Tujina

V nesreči tramvaja v Lizboni poškodovan tudi šestmesečni dojenček

Lizbona, 15. 12. 2018 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V portugalski prestolnici Lizboni se je v času večerne prometne konice zgodila nesreča tramvaja, v kateri je bilo poškodovanih 28 ljudi, med drugim tudi dva otroka. Tramvaj se je na strmem pobočju v četrti Lapa iztiril v ovinku in trčil v bližnjo zgradbo. Vzrok za nesrečo še ni znan, poškodovanci pa so utrpeli lažje poškodbe.

Med 28 poškodovanci je več britanskih državljanov, med drugim šestmesečni dojenček in sedemletni otrok. Portugalski časopis Publico poroča, da so priče videle, kako so mimoidoči iz razbitin tramvaja pomagali rešiti otroka, ki sta poleg še nekaterih poškodovancev ostala ujeta v iztirjenem tramvaju.

Nesreča tramvaja se je zgodila v času večerne prometne konice.
Nesreča tramvaja se je zgodila v času večerne prometne konice. FOTO: AP

Po poročanju tamkajšnjih oblasti se je električni tramvaj okoli 18. ure po srednjeevropskem času iz neznanega razloga iztiril na ostrem ovinku, trčil v bližnjo zgradbo in se prevrnil na bok. Več ljudi je do prihoda reševalnih ekip ostalo ujetih v tramvaju, nekateri pa so ob iztirjenju popadali na cesto.

"Nihče ni težje poškodovan, vse pa smo odpeljali v bližnjo bolnišnico," je za portugalski časopis Journal de Noticias povedal Tiago Lopes, poveljnik lizbonske gasilske brigade. Žrtve naj bi utrpele poškodbe prsnega koša, obraza in oči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podjetje Carris, ki v Lizboni upravlja tramvaje, je potrdilo nesrečo in sporočilo, da bodo odredili podrobno preiskavo dogodka.

Električni tramvaji so sicer običajno prevozno sredstvo in velika turistična atrakcija v portugalski prestolnici, ki je znana po svojih strmih pobočjih.

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sodelujem
15. 12. 2018 19.01
-3
Kolk je blo pa nosečih...pa prehlajenih....
SinusKosinus
15. 12. 2018 11.48
+1
Ramzeesll vse je res, globoka misel👍🏻
Ramzess
15. 12. 2018 10.55
-2
Vzrok je ja očiten in nesreča (narava) ne dela selekcije po starostnih skupinah. kdo bo poškodovan in kdo ne, ter koliko. V naravi in kozmosu za vse veljajo enaka pravila, za vse duše v udejstvovanju v življenju v določenih svetovih enaka pravila. Razlika in rezultat zavisita le od ustreznega udejstvovanja, tj. vedenja in ravnanja udeležencev v nekem dogodku, pri čemer imajo manjši in mlajši manj izbire kot večji in starejši.
murkecc
15. 12. 2018 12.03
+0
kitzbill
15. 12. 2018 15.49
+0
????????????????????????????????????????, priporočam obisk strokovnjaka