Tujina

V Podgorici ranjeni štirje civilisti in 44 policistov

Podgorica, 15. 01. 1998 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Podgorici se danes nadaljujejo pogovori predsednika vlade ZR Jugoslavije Radoja Kontića o najnovejših političnih razmerah v Črni gori in ukrepih za njihovo umiritev. Zvezni sekretariat za informacije v Beogradu je sporočil, da so na pogovorih z dosedanjim črnogorskim predsednikom Momirjem Bulatovićem in novoizvoljenim predsednikom Milom Djukanovićem ter člani pogajalskih skupin dosegli soglasje o parlamentarnih volitvah v Črni gori in pogojih za njihovo izvedbo.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da se je davi kljub prepovedi zbiranja v središču Podgorice zbralo več sto ljudi. Načelnik tamkajšnje policije Goran Žugić je nekaj po polnoči prek televizije državljane obvestil, da so "prepovedana vsakršna zbiranja in manifestacije". Manifestanti so pred poslopjem črnogorskega parlamenta ponoči zažgali eno od gasilskih vozil, tovornjak-cisterno in osebni avto.

Vodja Demokratske stranke socialistov Predrag Bulatović je ponoči za beograjski Radio B 92 izjavil, da so pristaši Momirja Bulatovića po sinočnjih spopadih s policijo odpovedali vse nadaljnje manifestacije.

Nemška tiskovna agencija Dpa je davi poročala, da je bilo sinoči v eksploziji razstreliva v Podgorici ranjeno najmanj 48 ljudi. Notranji minister Filip Vujanović pa je za televizijo povedal, da je bilo ranjenih 44 policistov in štirje civilisti. Na Cetinju bi moralo biti danes popoldne ustoličenje novega predsednika Črne gore Mila Djukanovića.