Tujina

V požaru v tovarni na vzhodu Kitajske umrlo 19 ljudi

Hangčov, 30. 09. 2019 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V požaru, ki je izbruhnil v tovarni plastičnih izdelkov in detergentov v pokrajini Žedžiang na vzhodu Kitajske, je umrlo 19 ljudi. Rešili so osem ljudi, trije pa so potrebovali bolnišnično zdravljenje. Vzrok požara ni znan, je pa to še eden od številnih v kitajskih tovarnah.

V nedeljo je v tovarni plastičnih izdelkov in detergentov na vzhodu Kitajske v pokrajini Žedžiang izbruhnil požar, v katerem je umrlo 19 ljudi, so sporočile lokalne oblasti. Pogasili so ga po treh urah, rešili pa osem ljudi. Tri so morali odpeljati v bolnišnico na zdravljenje. Incident preiskujejo, zgodil pa se je v tovarni v lasti podjetja Ruiqi Daily Necessities.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kitajskih tovarnah so nesreče precej pogoste, vzrok pa je po navadi nespoštovanje varnostnih predpisov. Marca je v eksploziji v vzhodni provinci Jiangsu umrlo 78 ljudi, poškodovanih pa je bilo več sto. Štiri mesece po tem, julija, je na osrednjem Kitajskem v eksploziji v plinarni umrlo 15 ljudi, lanskega novembra pa je na vhodu v tovarno s kemičnimi izdelki v mestu Džangdžjakov, kjer bodo leta 2022 gostili zimske olimpijske igre, razneslo tovornjak, pri čemer je umrlo 23 ljudi, ranjenih je bilo 22.

Na Kitajskem bodo jutri praznovali 70. obletnico komunistične države, za njimi pa je črn vikend. V soboto je avtobus, poln ljudi, trčil s tovornjakom, pri tem pa je umrlo 36 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
30. 09. 2019 11.37
+2
Kako naj spoštujejo ekološke, delovne in varnostne predpise, ko pa morajo biti izdelki poceni za evropski trg. No pa je spet kup strupene kemije šlo v zrak in vode pride tudi do nas z zamikom.
Smartbtm
30. 09. 2019 11.14
+3
avtor N.P., provinca Zhejiang se napiše, v vrtcu je tudi en napisal nju jork, malo se zamisli.
Smartbtm
30. 09. 2019 09.04
+5
piši kao što govoriš, jao jao, štrik pa na drevo