Tujina

Umorili 36-letnega prosilca za azil: v Nigeriji so mu ubili hčerko, žena je med begom v Evropo splavila, v Italiji mu je sodil skrajnež

Rim, 07. 07. 2016 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Italiji je desničarski skrajnež in nogometni navijač ubil prosilca za azil iz Nigerije. 36-letnik je z ženo v Italijo pribežal pred islamistično teroristično milico Boko Haram. Do smrti ga je pretepel 35-letnik z drogom od prometnega znaka, ko je pred rasističnimi žaljivkami poskušal zaščititi svojo ženo.

V Italiji je desničarski skrajnež ubil prosilca za azil iz Nigerije. Šestintridesetletnik je umrl v sredo, domnevnega storilca so aretirali danes. Nigerijec je umrl, ko je med sprehodom v mestu Fermo skušal svojo ženo zaščititi pred rasističnimi žaljivkami, je sporočila organizacija Capodarco, ki je paru nudila streho nad glavo.

Domnevni storilec je v omenjenem mestu dobro znani desničarski navijač lokalnega nogometnega kluba. Petintridesetletnik naj bi Nigerijca pretepel do smrti z drogom prometnega znaka, napadeni pa je utrpel zelo hude poškodbe glave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Žrtev in njegova 24-letna soproga sta iz Nigerije pobegnila pred islamistično teroristično milico Boko Haram. Ta je v napadu na krščansko cerkev ubila vse njune sorodnike, tudi hčerkico, poročajo italijanski mediji. V Italijo sta prispela novembra lani, potem ko sta tudi na poti preko Libije doživela nasilje. Med prečkanjem Sredozemlja pa je žena ubitega izgubila otroka, ki ga je nosila.

Italijanski premier Matteo Renzi je v odzivu pozval k boju proti sovraštvu, rasizmu in nasilju. Župan Ferma Paolo Calcinaro pa je dejal, da ima občutek, kot da živi v nočni mori.

"Pobegnil je pred vojno, da ga je v tujini dosegla smrt," pa je tragični dogodek komentiral ustanovitelj človekoljubne organizacije Capodarco, duhovnik Vinicio Albanesi. "Gre za jasen primer rasizma," je bil še ogorčen.

Italijanski premier Matteo Renzi je v odzivu pozval k boju proti sovraštvu, rasizmu in nasilju.
Italijanski premier Matteo Renzi je v odzivu pozval k boju proti sovraštvu, rasizmu in nasilju. FOTO: AP

Zadnje mesece več napadov na cerkve

Na območju Ferma so bili v minulih mesecih priča več napadom na cerkve, ki med drugim nudijo pomoč narkomanom in priseljencem. V mestu sicer živijo številni tujci, ki so dobro integrirani, prosilce za azil pa vabijo v šole in na srečanja skavtov, kjer lahko z otroki delijo svojo zgodbo.

V Italijo vsak dan prispe več sto migrantov. Italijansko notranje ministrstvo je prejšnji teden sporočilo, da je med januarjem in junijem v državo prispelo skupaj 70.930 ljudi, kar je skoraj popolnoma enaka številka kot v enakem obdobju lani. V celotnem lanskem letu je Italijo doseglo 153.000 beguncev in migrantov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou