Tujina

V Revlonu bodo prodali neuspešne oddelke

New York, 08. 04. 1999 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po dveh tednih govoric je milijarder Ronald O. Perelman, ki je 83-odstotni lastnik družbe Revlon, danes potrdil, da nameravajo v Revlonu prodati nekatere oddelke družbe, ki se je znašla v precejšnjih težavah. Revlonove delnice so pod vplivom govoric o prodaji v preteklih dveh tednih zrasle za 70 odstotkov. Kot pravi eden izmed poznavalcev, pa bodo najverjetneje prodali celo družbo, saj je vrednost podjetja prav v blagovni znamki in imenu Revlon.

Med možnimi kupci poznavalci navajajo družbo Unilever NV, ki izdeluje kozmetiko in dišave Calvin Klein in Elizabeth Arden, ter družbo Procter and Gamble, ki proizvaja izdelke blagovnih znamk Max Factor in Cover Girl.

V nastalem položaju se je Revlonovo poslovanje močno upočasnilo, zato bi morali za izboljšanje konkurenčnosti več vložiti v razvoj novih izdelkov in oglaševanje, kar pa je ob nastalih dolgovih neizvedljivo. Revlon je namreč lani ob prodaji v višini 2,25 milijarde dolarjev zaslužil le 8,5 milijonov dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.