Tujina

V Španiji lani proizvedli manj jedrske energije

Madrid, 13. 02. 1998 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Španiji so lani proizvedli manj jedrske energije kot v letu prej (1996), sporočajo iz jedrskega foruma Španije. Devet španskih jedrskih elektrarn je lani ustvarilo za 56,3 milijarde kilovatnih ur električne energije, v letu 1996 pa je bilo proizvedenih 56,2 milijarde kilovatnih ur. Skupno so v Španiji lani proizvedli 188 milijard kilovatnih ur elektrike ali 12 milijard več kot v letu 1996. Delež jedrske energije v celotni proizvodnji elektrike je lani znašal 29 odstotkov. Kot sporočajo predstavniki foruma, se je zmanjšala tudi proizvodnja hidroelektrarn. K povečani količini proizvedene energije je pripomogla povečana proizvodnja termoelektrarn.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.