Tujina

Generalni sekretar Avto-moto zveze Srbije ubil direktorja in nato še sebe

Beograd, 22. 02. 2019 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z. / V.Š.
Komentarji
1

V središču Beograda, na Avto-moto zvezi Srbije, se je zgodil strelski napad. Generalni sekretar je večkrat ustrelil direktorja, nato pa sodil še sebi. Poškodovana je bila tudi tajnica, ki je bila priča streljanju, v paniki pa je skočila skozi okno in utrpela lažje poškodbe.

V zgradbi Avto-moto zveze Srbije (AMSS) v Beogradu so odjeknili streli. Eden od zaposlenih je streljal na direktorja zveze Mirka Butulija, nato pa sodil še sebi, poročajo tamkajšnji mediji.

Napadalec naj bi bil generalni sekretar Predrag Đurđev, ki je proti svojemu šefu ustrelil več strelov, nato pa ubil še sebe, pišejo Večernje novosti.

Policija je bila o streljanju na Rooseveltovi ulici obveščena okoli 14.40. "P. Đ. je večkrat ustrelil v smeri M. B. in ga hudo poškodoval. Zatem je P. Đ. storil samomor, M. B. pa so odpeljali v bolnišnico," so sporočili iz notranjega ministrstva.

Novinar televizije O2 je sporočil, da je do streljanja prišlo po prepiru dvojice v kletnih prostorih stavbe. Dodal je, da je Đurđev v Butulijo petkrat ustrelil, enkrat tudi v glavo, nato pa se povzpel v višje nadstropje in ustrelil še sebe. Po njegovih besedah je bil Butulija ob prihodu reševalcev še živ, a je umrl na urgenci. 

Streljanju je bila priča tajnica, ki je v paniki skočila skozi okno in utrpela lažje poškodbe, še navaja portal b92. Po njihovih navedbah sta oba umrla na AMSS prispela julija leta 2014.

Motiv za dejanje še ni znan, toda po izjavah očividcev je bil Đurđev zelo živčen in raztresen, poroča Kurir.

Ogled kraja dogodka poteka, na prizorišču so tudi reševalci.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3