Tujina

V Ukrajini potrebnih še 9,5 milijarde dolarjev za razvoj telekomunikacij

Kijev, 11. 02. 1998 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S programom organizacije enotnega nacionalnega sistema komunikacij je v Ukrajini predvideno doseganje evropske ravni telekomunikacijskih storitev do leta 2005. Vendar je za dosego tega cilja potrebno do leta 2000 v razvoj omrežja vložiti po 750 milijonov dolarjev, v celotni omenjeni sektor pa 9,5 milijarde dolarjev, je sporočila državna agencija za komnunikacije.

Lani je bilo v Ukrajini v omrežje priključenih 320.000 novih telefonskih linij, letos pa naj bi jih bilo, kot je načrtovano, še 330.000. V tej državi pride na 100 prebivalcev 18,5 telefonske linije, da bi dosegli srednjeevropsko raven, pa je potrebnih 45 linij na 100 prebivalcev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.