Tujina

V vodah Zaliva zdaj štiri letalonosilke

Washington, 06. 02. 1998 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pentagon je v četrtek sklenil, da v Zaliv pošlje štiri amfibijska plovila in okoli 2000 marincev. Omenjena polvila so bila doslej v Sredozemlju. Medtem je ameriška letalonosilka Independence s 50 bojnimi letali na krovu že priplula v Perzijski zaliv. Prvič po zalivski vojni v letu 1991 so v vodah Zaliva zdaj štiri letalonosilke. Poleg letalonosilke Independence sta tam še letalonosilki Nimitz in George Washington, iz Velike Britanije pa letalonosilka Invincible. Po prvotnih načrtih naj bi Independence zamenjala Nimitz, vendar so se zaradi zaostrovanja iraške krize odločili, da tudi Nimitz ostane v Zalivu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.