Tujina

V Walesu manjše letalo padlo na cesto: vse tri osebe preživele

Abergavenny, 12. 05. 2019 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trije ljudje so po čudežu preživeli nesrečo manjšega letala, ki je strmoglavilo na cesto v Walesu. Utrpeli so le manjše poškodbe. Pred pristankom je letalo zadelo električno napeljavo, na tleh pa je zagorelo. Vzrok za nesrečo še ni znan.

Med krajema Raglan in Abergavenny v Walesu se je okoli 11. ure po lokalnem času zgodila letalska nesreča. Manjše letalo, na katerem so bili trije ljudje, je strmoglavilo na cesto. "Policisti smo prejeli obvestilo okoli 11. ure dopoldne, potem ko je letalo nenačrtovano pristalo na območju, pri tem pa je zadelo ob električno napeljavo," so sporočili iz policije. Nedaleč od kraja nesreče naj bi bila zasebna pristajalna steza. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

K sreči ob pristanku letalo ni padlo na nobeno vozilo, čeprav je cesta precej prometna. Priče pripovedujejo, da so zaslišale glasen trušč, nato pa se je v nebo začel dvigati velik oblak črnega dima. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu da je po nesrečnem pristanku letalo zagorelo, pa so jo vse tri osebe odnesle brez hujših poškodb. Pri reševanju posadke letala sta prva priskočila na pomoč voznika, ki sta se ravno v tem času vozila po cesti. "Bil sem prvi na kraju in sem pomagal razbiti okna, da so se lahko rešili," je dejal Daniel Nicholson. Pri reševanju oseb iz letala mu je na pomoč priskočil še en voznik, nato pa so vse tri oskrbeli reševalci. 

Nekateri, ki so v času nesreče opazovali letalo, pa poročajo o sumljivih zvokih, ki so spremljali let. "Motor ni zvenel preveč dobro, slišati je bilo, kot da se ugaša," je dejal Dan Tightley. Vzrok za nesrečo preiskovalci še ugotavljajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko Ig
12. 05. 2019 16.51
+0
Verjetno zlom vzgona. To letalo je posebej občutljivo na te zadeva zato pa so morali zanj razviti padalo....
Janša je naš
12. 05. 2019 16.57
+5
Ja , ker ta čas ko nima vzgona, jadra z padalom hehehe
Janko Ig
12. 05. 2019 19.05
+1
Ne letalo ima dva krila v enem ( tehnološko gledano ) in ima tendenco pri nižjih hitrostih, da se zvrne v kovit ( zvrt po slovensko ) in potem ga ni več mogoče izvleči tako kot pri npr Piper-ju ali Cessni...Fancy letalo s kar nekaj pomanjkljivostmi zato zelo zahtevno za upravljanje ( ne odpušča napak ), večinoma kupujejo ljudje z debelo denarnico pa ne preveč izkušenj v avijaciji. Zato se jih tudi ogromno prodaja.....( rabljenih )
tedoVV2HCmedo
12. 05. 2019 16.45
+6
NI bilo še nobene prometne nesreče na Hrvaškem danes?