Tujina

V ZDA januarja 4,7-odstotna brezposelnost

Washington, 09. 02. 1998 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stopnja brezposelnosti v ZDA je januarja ohranila decembrsko raven: 4,7 odstotka aktivnega prebivalstva, so sporočili z ministrstva za delo. Ameriško gospodarstvo je januarja ustvarilo 358.000 delovnih mest in celo preseglo napovedi analitikov o 263.000 novih službah. Analitiki pa so pravilno napovedali enako stopnjo brezposelnosti. Urna postavka se je januarja povečala za 0,3 odstotka in za 3,8 odstotka glede na januar 1997. Decembra je odpiranje novih delovnih mest sicer zabeležilo rahel upad, namesto pričakovanih 370.000 so ustvarili 355.000 novih delovnih mest.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.