Tujina

V Ženevi se je začela konferenca o razorožitvi

Ženeva/New York, 21. 01. 1998 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni sekretar OZN Kofi Annan je s pismom, ki ga je prebral njegov osebni namestnik Vladimir Petrovski, pozdravil udeležence prvega letošnjega zasedanja konference o razorožitvi v Ženevi, kjer kot opazovalka sodeluje tudi Slovenija.

Prvemu delu letošnje konference o razorožitvi, ki bo trajal do 27. marca, predseduje švedski veleposlanik Lars Norberg. Udeleženci bodo razpravljali o osmih glavnih točkah programa, med katerimi je na prvem mestu ukinitev jedrske oboroževalne tekme in jedrska razorožitev. Na dnevnem redu bo tudi ukinitev oborožitvene tekme v vesolju ter sprejem splošnega razorožitvenega programa.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.