Tujina

Valentinovo predvsem dan cvetja

Berlin, 12. 02. 1998 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Valentinovo - praznik zaljubljencev je tudi za prodajalce cvetja dan slavja. Po ocenah Združenja nemških cvetličarjev bodo ti imeli na ta dan za četrtino več prometa kot ob običajnih dnevih. Posebno povpraševanje na dan Sv. Valentina, 14. februarja, je po vrtnicah, vetrnicah, rdečih tulipanih, narcisah in gerberah. Izračunali so, da nemško gospodinjstvo vsako leto v povprečju za rezano cvetje porabi približno 180 mark. Vendar je samo petina okoli 300.000 ton rož, ki vsako leto cvetijo v nemških domovih, pisarnah in ordinacijah, iz nemške proizvodnje. 87 odstotkov rož je uvoženih iz Nizozemske, ostanalo pa iz Kolumbije, Izraela in Kenije. Predstavnik nemške organizacije potrošnikov je pozval sodržavljane, naj podarijo domače cvetje. Po njegovem mnenju cvetje iz uvoza vsebuje velike količine pesticidov. Posledice so vidne pri okuženosti podtalnice in dolgoročni onesnaženosti tal, da socialnih problemov niti ne omenjamo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.