Tujina

Vas zebe? Pomaga trebušni ples!

Oslo, 04. 02. 1998 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ženske na skrajnem severu Norveške se proti sedanjemu polarnemu mrazu, v katerem temperature segajo pod 30 stopinj celzija, borijo s trebušnim plesom. Na tečaju trebušnega plesa v okrajni ljudski univerzi so zabeležili rekordnih 21 slušateljev. Voditeljica tečaja Grete Kvaal je dejala, da ženskam na severu dobro dene, da končno malo uporabijo svoje boke. Na tem delu telesa je namreč živčni center za čustva, ustvarjalnost in spolnost. Nekdanja županja Porsangerja, 56-letna Aina Hanssen, pa je povedala, da si je po številnih letih občinske politike zaželela enkrat narediti nekaj "popolnoma trapastega". Vendar pa je njen posmehljiv odnos zamenjalo navdušenje. "Če bi se vse ženske na severu Norveške lahko ukvarjale s trebušnim plesom, ne bi več bežale na jug," je dejala.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.