Tujina

V Vatikanu začeli analizirati okostji, ki so ju našli v bližini praznih grobnic

Vatikan, 20. 07. 2019 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgodba o skrivnostnem izginotju Emanuele Orlandi se tudi po 36 letih nadaljuje. Prošnje družine je zdaj končno uslišal tudi Vatikan. Potem ko se je med sledenjem skrivnostnemu namigu in odkritju dveh praznih grobnic zgodba še zapletla, so v bližini grobnic našli ostanke dveh okostji, ki so jih zdaj začeli analizirati forenziki. Družina upa, da so bližje odgovoru, kam je izginila Emanuela.

Odgovor na vprašanje, kaj se je 22. junija pred 36 leti zgodilo Emanueli, je skrivnost, ki že tri desetletja buri duhove, teorije zarot med Italijani pa zajemajo vse mogoče verzije, od mafijskih ugrabitev do mednarodnih teroristov in najvišjih vohunstev v samem vrhu Vatikana.

Nekega poletnega večera leta 1983 je 15-letna Emanuela Orlandi, hčerka vatikanskega uslužbenca, vzela svojo flavto in se od doma odpravila na inštrukcije v glasbeno šolo v središču Rima. To pot je, najprej peš, nato še z avtobusom, opravila že neštetokrat prej. Le da se tistega dne ni vrnila. Njen brat po 36 letih še ni obupal, zato razišče vsak namig, ki ga prejme.

Pietro Orlandi tudi po 36 letih ni nehal iskati svoje sestre. Razišče prav vsako sled in namig, ki ga dobi. Po zadnjem namigu pa je upal, da bo odgovore dobil na majhnem pokopališču. Marca letos je družina namreč prejela anonimen namig – fotografijo angela s pripisom: "Iščite v smeri, kamor s prstom kaže angel!" Sporočilo jih je pripeljalo do dveh grobnic na 1200 let starem pokopališču Cimitero Teutonico ob baziliki svetega Petra.

Na večkratna zaprosila družine Orlandi je Vatikan vendarle privolil v ekshumacijo posmrtnih ostankov v grobnicah. Odprtje dveh grobov pa je presenetilo vse. V nobenem niso našli ničesar, niti tistih ostankov, ki bi tam morali biti.

Vatikan je prejšnji teden sporočil, da so v nadaljni preiskavi pod bližnjo stavbo na območju grobnic identificirali dve okostji. Območje so zapečatili, zdaj pa bodo posmrtne ostanke preučili forenziki, ki so delo pričeli danes.
Vatikan je prejšnji teden sporočil, da so v nadaljni preiskavi pod bližnjo stavbo na območju grobnic identificirali dve okostji. Območje so zapečatili, zdaj pa bodo posmrtne ostanke preučili forenziki, ki so delo pričeli danes. FOTO: AP

V bližini našli dve okostji, začeli forenzično preiskavo

Vatikan je prejšnji teden sporočil, da so v nadaljnji preiskavi pod bližnjo stavbo na območju grobnic identificirali ostanke dveh okostji. Območje so zapečatili, zdaj pa bodo posmrtne ostanke preučili forenziki, ki so z delom pričeli danes.

Vatikanski predstavnik za stike z javnostjo je danes pojasnil, da forenzični strokovnjaki analizirajo vse ostanke "v skladu z mednarodnimi protokoli", vendar ne morejo predvideti, koliko časa bo trajala preiskava. Pri preiskavi bo prisoten tudi strokovnjak, ki ga je imenovala družina Orlandi. Vatikan meni, da so posmrtne ostanek princes, ki bi morale biti v prvotno odprtih grobnicah, ki so jih našli prazne, premestili med deli v šestdesetih letih, poroča BBC.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TolstojV
21. 07. 2019 10.31
+3
Kot izgleda je za njeno izgonitje kriv duhovniški pedofil, kdo drug je imel dostop do poti po kateri je hodilo nesrečno dekle in jo tako premišljeno skril v grobnico.
LaFemme
20. 07. 2019 21.51
+25
Vatikan ima veliko okostnjakov v omarah. Ampak jih skrbno skrivajo.
resslovenka
21. 07. 2019 09.17
+14
Pričevanja vatikanskih nun in mladih pripravnic mejijo na "horror". Pedofilija sicer populistično obsojena iz papezevih ust, pa se je že preveč razpasla in jo je nemogoče ustaviti med vrstami posvečenih. Je to Božja institucija? Lepo prosim ne bit naivni.
Petur
20. 07. 2019 21.01
+25
Mnogo je teme v tisti hisi,zanimivo bo ampak nikomur nic verjeti
BUONcaffee
20. 07. 2019 20.10
+22
Me zanima kaj bo analiza pokazala.
kolbek460
20. 07. 2019 18.24
+17
Znana plemikinja Nemškega rodu in njen otrok ,
janezpodre
20. 07. 2019 18.20
+13
Zihr ni bil nobeden iz Vatikana, če bi bla pa fantek, pol pa že .
kolbek460
20. 07. 2019 18.19
+3
To okostje pripada znani papisi in njenemu otroku ki so ju umorili kardinali po izvoltvi 1719 leta ,,od takrat mora papež pokazati mednožje ,,,da ima jajce ,,in po tem se pokadi dim ,,
janezpodre
20. 07. 2019 20.42
+0
Po legendi naj bi papežinja Ivana nasledila Leona IV., ki je umrl l.855 /to seveda ni res/ tvoje nakladanje ima pa enako osnovo, kot legenda - malce si izmišljate.