Tujina

Duhovnik obtožuje Vatikan: 15-letnico so ugrabili za orgije

Rim, 23. 05. 2012 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Primer Emanuele Orlandi, 15-letne najstnice, ki je pred skoraj tremi desetletji skrivnostno izginila, v zadnjih dneh spet močno razburja javnost. Oglasil se je namreč duhovnik, ki trdi, da so jo ugrabitelji silili k orgijam, nato pa ubili.

Emanuela Orlandi
Emanuela Orlandi FOTO: Reuters

Primer Emanuele Orlandi, ki že skoraj 30 let ostaja nerazrešen, dobiva nove, neslutene razsežnosti. Za to je poskrbel oče Gabriele Amorth, ki trdi, da je 15-letnico za spolne zabave ugrabila kriminalna združba, v kateri so sodelovali pripadniki vatikanske policije in tuji diplomati. Najstnico so pozneje umorili in se znebili njenega trupla, je dejal.

Amortha je pokojni papež Janez Pavel II. imenoval za glavnega vatikanskega eksorcista.

Orgije za vatikanskimi zidovi

Oče Amorth je v intervjuju za italijanski časnik La Stampa postregel s kar nekaj podrobnostmi. Po njegovih besedah so ugrabitelji dekle prisilili k sodelovanju v orgijah za vatikanskimi zidovi. "To je bil zločin, katerega motiv je bila spolnost. Organizirali so zabave, vatikanska policija pa je rekrutirala dekleta," je dejal. "V mrežo je bilo vključeno osebje s tujih predstavništev pri svetem sedežu. Prepričan sem, da je bila Emanuela njihova žrtev," je nadaljeval svoje domneve.

Se v kateri od teorij zarote skriva resnica?

Emanuela Orlandi je izginila leta 1983, ko se je vračala iz glasbene šole proti domu. Njena usoda ostaja neznanka, so se pa spletle številne teorije zarote, ki njeno izginotje povezujejo s kriminalnim podzemljem, italijansko tajno službo in celo vatikanskimi spletkami.

Emanuelin oče je bil namreč zaposlen v Vatikanu in eden od manj kot tisoč državljanov te cerkvene državice, družina pa je tam tudi živela. To je po mnenju številnih ključ do razrešitve skrivnosti.

Po eni od teorij je ugrabitev naročil ameriški nadškof Paul C. Marcinkus, nekdanji predsednik vatikanske banke, ki je bil vpleten v razvpit bančni škandal v 80. letih. Kot domnevni naročnik ugrabitve se omenja tudi kardinal Ugo Poletti, v času njenega izginotja generalni vikar v Rimu. Zagovorniki še ene teorije pa opozarjajo na klic, ki naj bi ga za vatikanskimi zidovi prejeli le nekaj tednov po njenem izginotju. Neznani klicatelj naj bi v zameno za njeno izpustitev zahteval osvoboditev Mehmeta Alija Agce, turškega državljana, ki je leta 1981 poskušal ubiti papeža Janeza Pavla II.

Preiskovalci sicer v zadnjem času največ pozornosti namenjajo sledem, ki vodijo do razvpitega šefa rimskega kriminalnega podzemlja Enrica De Pedisa. Potem ko je že leta 2005 neka televizija prejela klic, da odgovor leži zakopan v njegovi grobnici, so se pretekli teden končno odločili za izkop. Poleg posmrtnih ostankov pokojnega gangsterja so našli še več škatel s kostmi, a za zdaj še niso ugotovili, da bi bile med njimi tudi najstničine. Razvpiti kriminalec je pokopan v eni od rimskih bazilik, prav to pa je za številne dokaz, da so bili De Pedisovi posli močno prepleteni z vatikanskimi. Številni pa gredo še naprej in trdijo, da je treba v tej navezavi iskati tudi odgovor na skrivnost Emanuelinega izginotja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIGEC
23. 07. 2019 07.46
+0
Po sliki sodeč je morala biti zelo lepo bitje...
brainhead007
25. 05. 2012 10.03
+2
Najstnica je bila zrtev "njihovega" obreda zgleda...zalostno,ni pa edini primer seveda
Elias47
24. 05. 2012 12.31
+15
Končno si je nekdo upal povedati resnico o skupinskih posilstvih devic in deklic v katakombah Vatikana..... Kdaj si bo kdo upal tudi razkriti, da tam Vatikanska "elita" izvaja v teh katakombah tudi obredna žrtvovanja otrok in dojenčkov, ki jih ugrabljajo po svetu.... Ti obredi so ohranjeni celo tudi v katolištvu, ko župnik daruje in poje "kristusovo telo" in daruje in pije "kristusovo kri"...
lutkyca
24. 05. 2012 11.48
+16
..sj od cerrkve me tako dejanje nc ne preseneca..al so pedofili al pac kaj podobnega..
Začni Živeti
24. 05. 2012 09.59
+16
zakaj pa tok otrok zgine glih zato da se reptili lahko mal dodatno nahranijo!!!! ljudje nič ne vejo da živijo na planetu svetlobe in teme .....
walter2
24. 05. 2012 08.59
+9
Sem po prepričanju apsolutni ateist a mi nepreverjene zgodbice,ki prihajajo na plano po 30 letih malo dvignejo pritisk.Sploh pa ,ko pripadnik RKC obtožuje,namiguje,da so v neko dejanje bili vpleteni visoki pripadniki ustanove v kateri je tudi on zasedal visoki položaj.Vrana vrani ne izkljuva oči!A,če je kaj resnice v tem primeru zakaj se oče Gabriele Amorth ni oglasil prej razen,če ni sam morebiti sodeloval v tem .
tantadruj1
24. 05. 2012 07.47
+45
ljudje pa še kr tja hodiljo, pa še kr dnar nosijo...... pol pa res ne veš več kdo je bol "nor", tisti, ki te poskuša izkoristiti ali ti ko se pustiš.
Elias47
24. 05. 2012 12.33
+5
Ko bi raja vedela, da je ravno Vatikan tisti Antikrist, mati vsega pohujšanja, .....in vse drugo, kar opisuje Svetopisemsko Razodetje.
Nimivseeno
24. 05. 2012 07.37
+53
Vsaka religija se je skozi zgodovino na različne načine izživljala in izkoriščala narod. Ni večjih hipokritov, kot vatikanske elite. Govorijo o uboštvu, sami živijo v bogastvu izobilja. Govorijo o poštenju, sami so predmet preiskav korupcije in pranja denarja (vatikanska banka, Banco Ambrosiano, ki je bila italijanski banka, propadla leta 1982. V središču napake banke je bil njen predsednik, Roberto Calvi in njegovo članstvo v prostozidarski loži (alias P2). Vatikanska Banka je bila glavni delničar banke Banco Ambrosiano, in smrt papeža Janeza Pavla I. leta 1978 naj bi bila povezana s škandala Ambrosiano. Zgodba je upodobljena tudi v filmu Boter III. (vir: wikipedia)). Govorijo o ljubezni do bližnjega, sami prikrivajo pedofile in jih premeščajo iz župnije na župnijo, tako kot je to delal današnji papež Benedikt. Iz sodišča ZDA je dobil imuniteto, da mu ne morejo soditi za te zločine. Pridite k meni ovčice moje, dajte mi denar, pa vam obljubljam nebesa v posmrtnem življenju (odpustki).
indal
24. 05. 2012 10.44
+10
Roberto Calvi je bil obešen na tipičen Iluminatski način..visej je obešen z mostu. v levem in desnem žepu je imel opeko! To je bilo ravno v času SP v nogometu! Tisto leto je bila Italija svetovni prvak...zakaj? Da so medisko preglasili umor zgoraj omenjenega! To so igre elite!
Elias47
24. 05. 2012 12.35
+3
hubertfast
24. 05. 2012 06.54
+20
Kjer je dim je tudi ogenj, oziroma, kjer je Vatikan je ogenj.
JEZKE-BLOKIRAT
24. 05. 2012 04.53
-47
a to zdaj levicarji vracajo zaradi afere jankovic pa to
titovka
23. 05. 2012 23.21
+53
da bi kaj takšnega počeli božji pastirji je pa nemogoče.....se bo kaj ljudmila novak oglasila???
th3m3tun
24. 05. 2012 00.37
+1
TRUMPP
24. 05. 2012 05.54
+1
TRUMPP
23. 05. 2012 21.18
+39
Tadej Dular 1
23. 05. 2012 21.11
+33
no 300 let nazaj je blo isto samo zgodovina se ponavla
olyca
23. 05. 2012 20.51
-3
Ja ko pa misliš, kar prejahaš ni treba peš, pa še roka ne boli.....................
Gašper Blaži? 1
23. 05. 2012 19.49
-9
duhovnik ni dobil, zdaj jih pa toži... tožibaba
Jure Herer
23. 05. 2012 19.37
-24
Vodič po lucidnih sanjah 1. Lepo dobrodošli k temu vodiču po lucidnih oz. zavestnih sanjah! Tu boste izvedeli zakaj milijoni ljudi stremijo k doseganju lucidnosti v sanjah, kako lahko sami pridemo do tega stanja in kako nam lahko koristi. 2. Lucidnost (v sanjah) je stanje uma, ko se popolnoma zavedamo dejstva, da se nahajamo sredi sanj. Lucidnost je, ko naš um pretentamo, da misli da je buden, naše telo pa v bistvu še vedno spi. Stvarnost tega stanja je lahko realna kot se realno da. 3. Priljubljene lucidne dejavnosti so npr. letenje, raziskovanje sanjskih svetov, pogovarjanje s sanjskimi osebami, celo raziskovanje svoje notranjosti, svojih višjih potencialov. V bistvu je edina ovira pri tem naš lastni racionalni um. 4. Obstajata dva glavna načina pristopa k doseganju lucidnosti. Prvi način naj bi se uporabil na začetku in je temelj ubadanja z lucidnostjo: sanjski dnevnik. Imejmo ga poleg postelje in vanj zapišimo vse sanje, ki se jih spominjamo vsakič ko se prebudimo. To bo pomagalo, da se naš um bolj osredotoči na sanje same in bo zagotovo odkrilo tudi zanimive teme, osebe in predmete, ki se v naših sanjah ponavljajo kar nam lahko v prihodnosti pomaga, da ugotovimo, da sanjamo, ko sanjamo. Uporabljajmo preverjanje stvarnosti (reality check). To je temeljna tehnika, s katero lahko tekom sanjanja ugotovimo, da sanjamo. Če čez dan redno preverjamo stvarnost, bomo s časom začeli to početi tudi medtem, ko sanjamo kar bo privedlo naš um do tega, da se bo zavedel, kje je. In to je lucidnost. Najbolj priljubljeni "reality checki" so npr. štetje prstov, pritiskanje prstov skozi drugo roko, preverjanje, če stikala za luči delujejo pravilno (v sanjah ponavadi ne delujejo), poizkušanje letenja, itd. Drugi skupek načinov doseganja lucidnosti je bolj neposreden in naj bi se ga lotili šele po tem, ko smo enkrat vešči zapisovanja sanj in preverjanja stvarnosti. Ko se zjutraj prebudimo, se ne premikajmo, temveč začnimo takoj misliti na sanje: "naslednjič, ko bom sanjal, se bom zavedal, da sanjam". Poizkusimo si v spomin priklicati zadnje sanje in si predstavljati, kako bomo sprevideli, da smo sredi sanj, ko se bomo ponovno potopili v te sanje. Dobro je, če si nastavimo budilko, da nas prebudi npr. eno uro pred naših navadnim bujenjem in poizkusimo to tehniko. Še ena tehnika obstaja in sicer ta, da v sanje preidemo neposredno iz budnosti. Sprostimo se v postelji ali naslonjaču in opazujmo slike in oblike, ki v naših mislih švigajo sem ter tja. Dovolimo si, da skoraj zaspimo, vendar mora biti središče naše pozornosti usmerjeno v vsebino teh prikazov, ki nam jih za zaprtimi očmi servira naš um. Tehnika zna biti kar težka, vendar bomo s prakso pred seboj/za zaprtimi očmi videli slike dobesedno kristalno čiste kot film in če bomo v tem stanju vztrajali še malenkost, se bomo znašli sredi sanj! Najboljši čas za poizkušanje te tehnike je zjutraj, ko se prebudimo in bi radi spet zaspali ali pa med popoldanskim dremežem. 5. Ko dosežemo lucidnost, se lahko stopnja našega zavedanja začne kaj hitro nižati in lahko zdrknemo v navadne sanje, naše zavedanje, da smo v sanjah lahko popolnoma izgine. Da bi našo izkušnjo podaljšali so nam na voljo različni načini: drgnemo/manemo roke drugo ob drugo, osredinimo se na resničnost sanjskega sveta, ki je pred nami, na glas zahtevamo "povečaj moje zavedanje", "povečaj lucidnost", zavrtimo se okoli svoje navpične osi, itd. Pomembno je da z našimi čuti začutimo ta novi svet okoli nas. 6. Lucidne sanje so bile znanstveno dokazane, vendar ljudje poročajo o, recimo temu, še višjih sferah tega stanja, kot so npr. astralna potovanja, stanje, ko naš duh lahko prosto vandra naokoli, skupinske sanje, srečevanje sanjskih vodnikov in ostale nenavadne izkušnje. Kakršnakoli že je vaša izkušnja, nič vas ne more poškodovati in upamo, da boste v svetovih vašega uma uživali tako kot milijoni drugih sanjalcev po celem svetu.
avrilrocks
23. 05. 2012 20.50
+32
in kako je tvoj komentar povezan s tem člankom?
indal
24. 05. 2012 12.39
-1
Pizskusite...možgani so itak ena velika uganka!
FIGEC
23. 07. 2019 07.54
+3
avrilrocks, Herrer pa je ja znani fazni premaknjenec...
generalos
23. 05. 2012 18.57
+107
vse pobrat cerkvi !
tutmozis
23. 05. 2012 18.59
+24
na žalost bomo še dajali....tako sta odločila JJ in Rode...pa tiho bomo morali biti
raynor
23. 05. 2012 19.30
+16
kraljmatjaz54
23. 05. 2012 20.43
-22
Sranje tudi na tem forumu se najde opranoglavec,ki za vse težave tega sveta krivi JJ.Pa kaj vam je folk,ste čist prtegnjeni,zblojeni do kraja ,pa daj mal z svojo glavo razmišljaj in odpri oči in ušesa,nenazadnje nauč se seštevanke ena plus ena TUTMOZIS
pinkopalinko69
23. 05. 2012 21.14
+21
kdo je sploh izvolil jj-ja???sam se je ..on in njegove lovke ki že leta destabilizirajo to državo..tip je fanatično obseden z oblastjo in močjo..in ne bo odnehal dokler ne bo imel vso moč v svojih rokah!
aojz
23. 05. 2012 21.37
-7
Zakaj pa levi v svoji 15 letni vladavini niso ukinili donacij cerkvi? Zato, ker so bili večkrat pri papežu kot JJ.
Shisui
23. 05. 2012 21.48
+5
Pri Papezu so bili ker so bili na oblasti in je to njihova dolznost.
tutmozis
24. 05. 2012 09.54
+1
Dragi kraljmatjaž....ne vem kdo je izpustil pouk seštevanke...na žalost ko boš spregledal bo prepozno..
tutmozis
23. 05. 2012 18.55
+87
Spoštujem vero in vernike, toda toliko gorja in krivic kot jih je in jih še, dela Vatikan in njegova podružnica slovenska RKC, je nekaj nepojemljivega. Licimernost in hinavščina, pogoltnost in pohlep, to so vodila te organizacije.
kraljmatjaz54
23. 05. 2012 20.59
+11
sE STRINJAM Z TEM KOMENTARJEM :PRIPOMINJAM ZGODOVINSKIH DOGODKOV,KI SO SE ZGODILI ZARADI ŠIRITVE IN UTRJEVANJA rkc PO VSETU NE BO NIHČE IZBRISAL,KAR PA BI MORALO BITI POVOD ZA SPLOŠNO KESANJE rkc BREZ ČASOVNE OMEJITVE T.J. ZA VEDNO!!!!!
SilverBullet
24. 05. 2012 10.24
-10
Kakšne gromozanske in nepojmljive krivice pa je storila, oziroma jih počne, ta podružnica slovenska RKC? "Gromozanske in nepojmljive" v primerjavi s čim? Kadite eni preveč substanc ali samo podnevi lucidno sanjate? Ali samo tonete v slovensko psihotično blaznost belo-črnega opijanjanja... neobdavčen alkohol za brezperspektivno rajo...
tutmozis
24. 05. 2012 12.06
+4
Dragi bullet, preberi kako zgodovinsko knjigo in boš spoznal strahote katere je cerkev naredila narodom v svoji zgodovini. Sami verniki niso nič krivi...
indal
24. 05. 2012 12.42
+5
Slavko Krek o duhovščini: »Domobranski duhovniki so, izrabljajoč versko naziranje Gorenjcev dokazovali, da na podlagi katoliške dogmatike sodelovanje s komunistično partijo ni mogoče. Eden izmed odločilnih faktorjev glede pošiljanja takih duhovnikov na Gorenjsko je bil ljubljanski škof dr. Gregorij Rožman…« Iz poročila Centra gorenjskega domobranstva z dne 4.12.1944 zvemo tudi, da je bila v nedeljo, 3. decembra v Vodicah maša, o tem pa piše: »…Med sv. mašo je bila pridiga, po sv. maši pa govor pred cerkvijo zbranim ljudem. Govor je bil tako lep in prepričevalen, da je nek navzoč nemški poveljnik rekel, da tak duhovnik lahko komunistom škoduje več kot pa deset tisoč nemških vojakov.« S tem je povedal več, kot zdaj lahko mi. Vernost ljudstva je bila nepopisno zlorabljena. Del ljudi se je tako pod takim vplivom spreminjal v nasprotnike partizanov.«
Veyron95
23. 05. 2012 18.46
+58
Saj se že dolgo ve.. če bog obstaja bodo Vatikanovci pristali v peklu..pa čeprav sem ateist.
Elias47
24. 05. 2012 12.40
+4
Vatikan ve, da niti bog niti pekel ne obstajaja; to je priznal še prejšnji papež tik pred svojo smrtjo. "Bog" je samo prevod besede JHWH, kar pa pomeni "kralj modrosti", kar pa je stopnja evolucije človeka. Vatikan pa je bogu dal lastnosti Stvarstva, kar pa ni niti približno enako....
zagonetka
23. 05. 2012 18.14
+50
Vera je opij za ljudstvo!
fracola
23. 05. 2012 18.21
+12
alpe00
23. 05. 2012 20.23
+8