Tujina

Večina Nizozemcev nasprotuje uvedbi skupne evropske valute evro

Amsterdam, 05. 02. 1998 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rezultati televizijske ankete so pokazali, da večina državljanov Nizozemske nasprotuje uvedbi skupne evropske valute evro. Kar 51 odstotkov anketiranih si želi obdržati obstoječo valuto gulden, le 37 odstotkov pa jih je naklonjenih evru. Tretjina prebivalstva dežele tulipanov je mnenja, da bo evropski evro imel manjšo vrednost, kot jo trenutno ima nizozemski gulden. Kljub vsemu pa je 42 odstotkov Nizozemcev prepričanih, da ima uvedba evra več prednosti kot slabosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.