Tujina

Večkratni umor v Kitzbühelu: 'Še več dni bo trajalo, da se bo šok polegel'

Kitzbühel, 07. 10. 2019 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski Kitzbühel je po grozljivem zločinu, v katerem je 25-letnik ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, še vedno v šoku. "Še več dni bo trajalo, da se bo šok polegel," pravijo prebivalci majhnega smučarskega kraja. "Ne moremo razumeti, kaj takšnega se v Kitzbühelu ni še nikoli zgodilo," je dejal župan Klaus Winkler.

Več videovsebin
  • Petkratni umor v Avstriji
    00:24
    Petkratni umor v Avstriji
  • Iz SVETA: Avstrija zavita v črnino
    02:37
    Iz SVETA: Avstrija zavita v črnino

25-letnik, ki je v noči na nedeljo ubil 19-letno nekdanje dekle, njeno družino in novega fanta, se je po zločinu sam javil policiji: "Pravkar sem ubil pet ljudi."

Na mestni hiši plapola črna zastava: 'Kaj takšnega se tukaj še ni zgodilo'

"Družine sicer nisem poznala zelo dobro, ampak vsi skupaj težko verjamemo, kaj se je zgodilo. Ves Kitzbühel je v šoku in žaluje. Opazila sem tudi v pogovorih med krajani, vsi skupaj so neke čudne volje in tudi ni druge teme pogovorov. Še nekaj dni bo trajalo, da si bomo opomogli od šoka. To je naravnost grozno in ostaneš brez besed," je dejala slavna lokalna gostilničarka Rosi Schipflinger.

V znak žalovanja na mestni hiši v Kitzbühelu plapola črna zastava. "Gre za družinsko tragedijo. Vsi smo pretreseni, šokirani in presenečeni. Ne moremo razumeti, kaj takšnega se v Kitzbühelu ni še nikoli zgodilo in ne moremo verjeti," je dejal Klaus Winkler, župan kraja z 8000 prebivalci. "Bili so cenjena družina in tudi morilec je integriran krajan Kitzbühela, zato je to res nekaj nepričakovanega, ne razumemo, zakaj se je to zgodilo," je dodal.

Avstrijski Kitzbühel je po grozljivem zločinu, v katerem je 25-letnik ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, še vedno v šoku.
Avstrijski Kitzbühel je po grozljivem zločinu, v katerem je 25-letnik ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, še vedno v šoku. FOTO: AP

V nedeljo so aktivirali ekipo za krizne intervencije. Kot poroča kurier.at, niso bili pretreseni le sorodniki, temveč tudi znanci in sodelavci. Deželni guverner Günther Platter je na Facebooku zapisal: "V Kitzbühelu se je zgodila grozna tragedija. Novica, ki te pusti brez besed in nemočnega. V teh težkih časih sem z mislimi pri sorodnikih in prijateljih žrtev."

Nekdanje dekle z novim fantom srečal v klubu, kjer so se sprli

25-letnik naj bi dekle z novim partnerjem ponoči srečal v bližnjem klubu, kjer naj bi se sprli, nato pa so odšli vsak svojo pot. Kasneje se je morilec odpravil do hiše, kjer je dekle živelo z družino, na vratih pa ga je odslovil njen oče. Osumljeni je nato odšel domov, vzel bratovo orožje, se vrnil do dekletove hiše in ubil 59-letnega očeta, 51-letno mater, 25-letnega brata, nato pa splezal čez balkon do sobe, kjer je bila s fantom zaklenjena 19-letnica in ubil še njiju.

Kako dolgo sta bila z dekletom par, ni znano, je pa osumljeni moški nekaj časa živel v hiši, kjer je pokončal pet ljudi. 25-letnikov brat, ki je trenutno v tujini, je imel po navedbah tirolske policije orožje - pištolo kalibra devet milimetrov - prijavljeno. Osumljenec je delal za gradbeno podjetje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja