Tujina

Venezuelska skupščina razglasila izredno stanje, a ga ne more uveljaviti

Caracas, 12. 03. 2019 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Venezuelska nacionalna skupščina je na pobudo predsednika Juana Guaidoja razglasila izredno stanje zaradi izpada elektrike, ki se je začel v četrtek. Izredno stanje naj bi trajalo 30 dni, čeprav ga skupščina ne more uveljaviti, ker so varnostne sile v državi zveste predsedniku Nicolasu Maduru. ZDA pa bodo iz Venezuele umaknile vse diplomatske uslužbence.

Nacionalna skupščina je varnostne sile vseeno uradno pozvala, naj pomagajo državnemu monopolu Corpoelec pri obnovi oskrbe z električno energijo, obenem pa zaprosila za mednarodno pomoč.

Podzemna železnica v Caracasu ne vozi in so jo zamenjali mestni avtobusi, pomanjkanje elektrike pa ogroža oskrbo z vodo.

Humanitarna pomoč v obliki 250 ton hrane in zdravil je v Kolumbiji in Braziliji, čez mejo pa ne more, ker Maduro tega ne dovoli.

Guaido, ki se je januarja razglasil za začasnega predsednika 30-milijonske Venezuele, je pozval varnostne sile, naj ne ovirajo protestov proti Maduru, ki jih je sklical za danes popoldne. 

Maduro za izpad elektrike krivi ZDA; izvedle naj bi elektro-magnetni napad na kompleks hidroelektrarn Guri, ki državi zagotavlja 80 odstotkov elektrike.
Maduro za izpad elektrike krivi ZDA; izvedle naj bi elektro-magnetni napad na kompleks hidroelektrarn Guri, ki državi zagotavlja 80 odstotkov elektrike. FOTO: AP

Prerekanje glede krivde za električni mrk

Maduro za izpad elektrike krivi ZDA; izvedle naj bi elektro-magnetni napad na kompleks hidroelektrarn Guri, ki državi zagotavlja 80 odstotkov elektrike.

Guaido pa trdi, da je izpad elektrike pač posledica nesposobnosti režima. Venezuela je že štiri leta v recesiji, zapustilo jo je tri milijone ljudi, inflacija pa je letos ponorela na deset milijonov odstotkov.

Maduro je po izpadu elektrike ukazal zaprtje šol in uradov ter podjetij. Kot prioriteto za oskrbo z elektriko je določil bolnišnice, kjer je doslej umrlo najmanj 15 bolnikov, ki niso mogli na dializo. Podzemna železnica v Caracasu ne vozi in so jo zamenjali mestni avtobusi, pomanjkanje elektrike pa ogroža oskrbo z vodo.

Maduro je v ponedeljek tvitnil, da agresija in imperialistični napadi ne bodo ugasnili moči in odpora venezuelskega ljudstva, ter zagotovil, da bodo zmagali tudi v tej vojni za elektriko.

ZDA pa nameravajo iz Venezuele tudi umakniti še preostale diplomatske uslužbence, ki so delali na veleposlaništvu v Caracasu, je v ponedeljek sporočil državni sekretar Mike Pompeo.
ZDA pa nameravajo iz Venezuele tudi umakniti še preostale diplomatske uslužbence, ki so delali na veleposlaništvu v Caracasu, je v ponedeljek sporočil državni sekretar Mike Pompeo. FOTO: AP

Državni sekretar ZDA Mike Pompeo je sicer v ponedeljek napadel tudi Kubo in Rusijo zaradi njune podpore venezuelskemu predsedniku Nicolasu Maduru ter ponovno zanikal, da so ZDA krive za električni mrk.

"Ko ni elektrike, se zahvalite čudovitemu modernemu kubanskemu inženirstvu," je Pompeo okrivil Kubo. "Ko ne bo vode, se zahvalite odličnim hidrološkim strokovnjakom s Kube," je nadaljeval in spomnil, kakšen vpliv ima Kuba v Venezueli.

ZDA bodo iz Venezuele umaknili diplomatske uslužbence

ZDA nameravajo iz Venezuele tudi umakniti še preostale diplomatske uslužbence, ki so delali na veleposlaništvu v Caracasu, je v ponedeljek sporočil državni sekretar Mike Pompeo. S tem se bodo že tako napeti odnosi med državama še poslabšali.

"Ta odločitev zrcali slabšanje razmer v Venezueli, kot tudi sklep, da prisotnost ameriških diplomatskih uslužbencev na veleposlaništvu omejuje ameriško politiko," je tvitnil Pompeo.

Ameriško zunanje ministrstvo je že konec januarja nenujnim vladnim uslužbencem naročilo, naj zapustijo Venezuelo, podobno pa je svetovalo tudi Američanom v državi. Proti Venezueli so uvedli tudi sankcije, s katerimi so želeli državi onemogočiti prodajo nafte.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dragan krstic
12. 03. 2019 20.55
-6
Iz virov blizu učenjakov iz FDV je pricurljala vest da bo nafta iz Caracasa transportirana kar v klaftrah podobno kot razsekani hlodi. Vendar bo ladja prej to izredno iskano črno blago najprej transportirala v Indijo kjer jo bodo predelali v tekoče stanje kajti v Evropi so rafinerije za venezuelsko nafto prepovedane zaradi velikega onesnaževanja okolja. A bo šlo, a vam kapne raziskovalni novinarji POPTV in PUTINOVIČI.
Zmaga Ukrajini ..
12. 03. 2019 20.41
+12
Tu je bilo pa zabavno:) Opažam, da nekaj fantkov ni opravilo domače naloge in preverilo vse razpoložljive zanesljive vire in se pozanimalo o socializmu v YU in SLO, preden so se tako grozljivo okužili z diktaturo zombijev s Trstenjakove. Škoda. S tako slepo vero in nekritičnostjo ste sami sebe obsodili na dosmrtno neumnost, prekarno delo in minimalce. Seveda pa vas tolaži neusahljivo upanje po bogastvu, ki si ga menda lahko v kapitalizmu zasluži prav vsak. Na vsakem koraku srečujemo bogataše, a ne?
Malinha
12. 03. 2019 21.11
+4
Spoštovana. Glejte lepo prosim no mene tu ker jaz ja jaz sam sem opravil z vsemi borbenimi sredstvi domačo nalogo prisegajoč na nikogar ker ni bilo nikogar ki je bila dana z vaše strani katere ne vem več kdaj morda včeraj ali pa ne bilo je še takrat spominjam se hodila ste po travi videl sem samo vašo senco in še to v profilu popolnem profilu tako je nakar ste iznenada kakor da bi pomrknila kaj ni čudovita beseda pomrknila še enkrat jo bom ponovil pomrknila pomrknila res nekako da ko sem pogledal v tisto stran katero stran ne vem sploh ni res ni bilo nikogar tudi sedaj ni nikogar slaba zgodba začnem z novo kje tu ravno tu kjer ni nikogar ampak vseeno slišim glasove manči manči nekdo gode šepetaje ne ni šepetanje bolj je podobno cvrkutu ptic ja to bo ptic v letu cela jata velikanska dve jati ni res ena sama ptica kje tu je že šla spet cvrkut kut kut in je ni več in tišina spet znova kako da
Zmaga Ukrajini ..
12. 03. 2019 21.52
+3
Pozdravljen Beethoven. Resnično z globokim upanjem na najboljše in zadržanim dihom pričakujem vesti o tvoji osebi. Sovrag ne počiva in izvedela sem, da si se ga lotil strumno in nadvse borbeno, kot pritiče tvoji osebi in nezlomljivemu duhu. A kaj, ko je sovrag tako močan, vedno znova in znova pošilja svoje gremline iz globoke jame na Trstenjakovi, kjer vsakič znova vstajajo novi in novi zombiji. Sedaj vem... izganjalce hudiča bi bilo treba poklicati po pomoč, kajti to zlo presega tvojo, četudi močno osebo nezlomljivega duha, ki pa vendarle ni nepremagljiva. Zato se zaveži, da se v boj ne podaš več brez križa v roki in ogrlice iz česna okoli vratu. To te bo vsaj malce obvarovalo in zaustavilo prišleke s Trstenjakove. Moja oseba je bila pomrknjena zaradi tuzemskih kapitalističnih opravkov, s katerimi me je napadlo zlo s Trstenjakove. Vendar v prihodnjem boju se pridružim, da ugonobiva sovraga. Do tedaj po poslušaj Misso Solemnis, da ti dvigne um in duh. Zdravstvuj.
Malinha
12. 03. 2019 21.57
+1
nikhrast
12. 03. 2019 22.57
-4
Comman..., spet govoriš o Sloveniji, malo poglej drugje po svetu. Če si izučen vodovodar bi lahko računal več kot $50 na uro ali pa kot učitelj zaslužil do $100 tisoč na leto...
dragan krstic
12. 03. 2019 20.36
-6
Vesela novica za raziskovalne novinarje POPTV in leve motnoumne komentatorje prihava iz sklada strateških rezerv R Slovenije. Rešitev Madura in rdeče oblasti je na dlani kajti naša leva vlada se je odločila uvoziti iz Venezuele kar nekaj mio € njihove izredno "kvalitetne" nafte katero nihče noče kupovati razen Indije in Kitajske. Je pa en problem kajti na FDV fakulteti prof. dr. in magistri marksističnih ved še ugotavljjo kako transportirati to nafto do Kopra. Naj jo embalirajo v vreče iz jute ali kar v močne polivinilaste vreče. Ti proklemani imperialistčni Ameri, če nočete vi uvažati črnega zlata iz Venezuele jo bomo pa mi.
MASTERSS
12. 03. 2019 19.54
+16
Tukaj eni kekci belogardistični zavajajo premlado javnost o diktaturi SFRJ. Bila je policijska država, ampak policije (ljudske milice) na ulicah skoraj nisi videl. Povsem drugače kot v demokracijah, kjer že pol leta patruljira vojska in težko oborožena policija, pa še policijske ure se gredo. V SFRJ so bile od šestdesetih let stalne teroristične grožnje in diverzije, pretežno ustaških skupin, ampak so zaščitne in protidiverzantske enote milice z vojsko vse to na brzino zatrle, brez da bi civilno prebivalstvo kaj preveč vznemirjale. Kar se pomanjkanja praška tiče: v jugi se je po licenci izdeloval faks, ava in še nekaj potrošnih artiklov. Od avtomobilov se je v jugi izdelovalo poleg Zastav še Renaulte, Citroene, Volkswagne, NSU -je Austine, Ople, Fiate, zahodni proizvajalci so se grebli, da bi v jugo licenco prodali. Elektronska industrija Jugoslavije je prodajala cele komponente Philipsu in ostalim. Pri turbinah, generatorjih in izdelkih težke industrije, so se Siemens in ostali grebli, če bi lahko bili dobavitelji Litostroja, Rade Končarja in drugih, da bi prišli na trge neuvrščenih držav Narod je toliko zaslužil, da je lahko z delavskimi plačami še v tujino v šopinge hodil, kjer so bile kapitalistične cene, ne subvencionirano socialne. Presežki plač so šli v marke in šilinge. Sproti se ni toliko porabilo, kolikor se je v devizah šparalo.Od šestdesetih let dalje je Jugoslavija skrbela na jadranski obali za dopust nemškega, italijanskega in drugega proletariata, ki si ni mogel privoščiti domačih cen. Zahodni delavec je šel na dopust v komunistično Jugoslavijo ali pa nikamor.Serjejo o tem, da ni bilo bencina. Da je bil par - nepar sistem. To je bilo samo eno leto ob drugi svetovni naftni krizi 1979 -80.par nepar je biu po celi evropi. Takrat tudi zahod ni imel dovolj goriva. Redukcije elektrike so bile med letoma 1981 -82, to je bilo pa tudi vse.n ja, sekret papirja je bilo v izobilju. Paloma je edino takrat zares cvetela. Ni pa bilo prave kave. Ampak, pili smo jo pa vsi, vsaj dvakrat dnevno in jo imeli vedno vsi po nekaj kil na lagerju. Sicer ne pogrešam tistih cajtov. Mi gre pa na organ, ko po teh cajtih pljuvate ravno tisti, ki ste bili še megla v jajcih svojih atov.
Malinha
12. 03. 2019 20.28
+9
MAS, če dovoliš: v spominu imam še izdelke bele tehnike Grundig, Fisher, pa verjetno še kaj. To je že toliko let, da... Droga Portorož, s proizvodnjo kave v Seči je začela obratovati v osemdesetih letih. Pred tem je bil dovoljen vnos kave v državo na carini do... ne vem, zdi se mi, da po 1/2 kg na osebo. Nemci, poletni dopustniki, po vsej verjetnosti proletarci: štirje so sedeli za mizo s steklenico Radenske, jedli niso nič. Itd. Skratka, megleni, ki takrat sploh še niso bili načrtovani, stresajo svoje naučene zgodbice.
Ciymbalta
12. 03. 2019 19.34
+10
Američani kar bežijo naj kar bežijo.Guaido, ki se je januarja razglasil za začasnega predsednika 30-milijonske Venezuele, naj ta neha naj nekam spoka ali pa ga naj kdo odstrani iz planeta zemlje
Malinha
12. 03. 2019 19.14
+7
MASTERSS, to je cvetober iz nore tv Mladičeka Plastenega: "ker butec... ojrnk na glavo padu... pejt mal mlekca posesat... komunistek... bivši udbovec... lažnjivček... lenuh... partija... crknit od lakote... prisesanec režima... zgleda, da si nor...".
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.21
-9
dej še svoje cvetke napiši :D ... to so le odgovori vzeti iz konteksta :D .... je pa zanimivo kako potrebuješ podporo masterja :D , da bi potrdil tvoje nebuloze :D ker patetik :D :D :D
Malinha
12. 03. 2019 19.32
+8
Ok., moje cvetke analize tebe: narcisoidni populist, nezavedna simbolna kastracija obelodanja formo, kjer je minimum refleksije priveden zgolj do občega, hrani te nezaprečena vednost, katero objektiviraš skozi cinizem užitka 'per se', nevrotičnosti ti dirigira gospodar v nezavednem, kateremu služiš, ravno tako ti ta isti gospodar garantira s svojo prisotnostjo, da ne zapadeš v histerijo, skratka, 'par excellence' si kapitalistični potrošni izdelek.
Malinha
12. 03. 2019 19.36
+8
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.47
-8
pisanje cvetk nesamostojnega agitatorčka , ki potrebuje somišljenike v svoji zablodi je skoraj poetično :D
JanezNovakJohn
12. 03. 2019 18.32
-12
Vojska ki obrne puške proti lastnemu narodu je izgubila vse. Kaos, mrtvi civilisti, zmaga neoliberalizma ne pa naroda . Tu bi vojska morala izvesti drźavni udar in izvesti svobodne volitve.
MASTERSS
12. 03. 2019 18.35
+15
zakaj ?sej so ble volitve...dokler nebo ameriški podrepnik zmagal, američani nebojo odnehal...
Malinha
12. 03. 2019 18.16
+9
Mladiček neplastni. Še enkrat ti postavljam vprašanja, kar razpiši se, da prepoznamo tvojo vednost. Kateri sistem, oz. točneje, kdo je bil tisti (pa tu ne mislim na Pol Pota), ki je privedel do morije v Kambodži? Nadalje zakaj je pod Stalinom umrlo toliko ljudi? Kateri sistem je kriv za mrtve na Kitajskem? Kateri v S. Koreji? Ker pač omenjaš "tvoj ljubljeni sistem", kar naj bi ciljalo zgolj na nek en sam sistem? Skratka, kdo večinoma stoji za množicami ubitih v raznih državah širom sveta?
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.07
-13
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.12
-10
misssssssica ... Ti bom razložil tak , da boš razumu :D .... najboljš je it po sredini :D .... če greš skrajno levo je slabo .... če greš skrajno desno je slabo ... v obeh prmerih lah zletiš iz piste :D ... če s pa na sredini je pa zih u redu :D ... pa lah greš tud mal levo al pa desno :D ... ni nč narobe ....sam skrajnosti se izogibej :D
Malinha
12. 03. 2019 19.16
+8
Žal, odgovor je napačen. Boste poskusili s telefonskim klicem na Trstenjakovo? Aja, oprostite, tam so vam ravnokar napisali plonk listič za ta vprašanja.
Malinha
12. 03. 2019 19.21
+7
Mladiček beli bacek: ker butec... :D ojrnk na glavo padu... :D pejt mal mlekca posesat... :D komunistek... :D lenuh... zgleda, da si nor :D lah pa tut tko en mal tm pa pol tm pa levo al pa desno :D ni nč narobe :D
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.23
-10
sorči starči ... sam bevskaš v napačen kurnik :D ... kar se mene tiče bi tisti na trstenjakovi že davno morali biti ukinjeni in razpuščeni :D , veliki vodja pa v zaporu :D , tak , da ... pejt nazaj v svoj tabor , pa se potoži , da ne veš več kam bi me umestil :D
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.28
-12
SDS je namreč najbolj komunistična stranka v Slovenistanu :D .... veliki je dobil 666 od 669 glasov na kongresu :D ... na zadnje ,ko sem si pogledal mal tubo sm primerljive rezultate zaznal le na Kitajskem in v S Koreji :D ... še "demokratični"diktator putin se ne more pohvaliti s tako podporo volilcev kot NAŠ VELIKI VODJA :D ... in seveda še 28 let staža na čelu stranke :D - primerljivo le z diktaturami v afriki in dosmrtnimi komunisti (ala Ping na kitajskem :D)
Bojan-F
12. 03. 2019 13.49
+15
Joj, joj, joj, joj ... "Nacionalizacija ali z drugo besedo kraja zasebnega premoženja ..." Chavez Hugo je v imenu Vlade Bolivarske republike Venezuela odkupil (!) kontrolne deleze ... kljub domnevnem socalizmu je delez drzavnega lastnistva manjsi kot 30% ... torej, kako to, da preostanek gospodarstva ne zmore urediti preskrbe, ce baje Vlada ne zna.
nikhrast
12. 03. 2019 16.53
-13
Kako morejo biti supermarketi, banke... v državnih rokah. Pa samo strah ki ga povzroči vlada je zadost da biznis beži. Isto v Rusiji, Putinov skorumpiran kapitalizem je kriv da tuj kapital ne prihaja v Rusijo, tako Rusija ni nobena ekonomska velesila, nobenih ruskih izdelkov na naših trgih, mobenga govora o ruskem know-howu. Država more ustvariti šrijazno okolje za investitorje, rizični kapital...
samuray1
12. 03. 2019 17.19
+12
NEDVOMNO,preveč hamburgerjev poješ,seveda amerişkih.
Malinha
12. 03. 2019 17.28
+12
"Putinov kapitalizem kriv da tuj kapital ne prihaja v Rusijo... rizični kapital..." Pri svečkarjih je umovanje naravnost presenetljivo: najprej krivi nekoga, da določena ekonomija (kapitalizem) ne pride v državo, v istem stavku pa to ekonomijo označi za rizično. Nič, nikastem hrastu je treba dati Nobelovo nagrado.
nikhrast
12. 03. 2019 21.03
-6
Svečkarji še kar naprej prižigate svečke in jokate za komunizmom. Brez rizičnega kapitala ni razvoja, inovacij, know-howa..., zato pa toliko napredka n zahodu. Malo potujte po svetu da se vam odprejo oči. Pa kaj je narobe z Angus burgerji, bolj zdravi so kot burek ali kebab.
PUTINOVI?
12. 03. 2019 13.11
+36
zaenkrat kitajci in indijici kupijo zadosti nafe da država dokaj normalno fukcijonira,zato pa so ogromni pritiski na indijo naj neha kupovt.zato tudi morda povezava z kašmirjem.lahko si greste pa na tubo pogledat posnetke američan ki je biu v venezuelskem supermarketu ki bolj poln in založen in petkart večji kot naši slovenski pajzli.hrana in pijača iz celega svet celo dolčeno poreklo in poleg zastava iz katerega območja prihaja izdelek.špansko,francosko,italjansko itd... tam ni gso izdelkov in ni polskega kebab mesa!imajo praktično zastonj nafto.imajo prepoved montasanto korporacije.imajo edini v ameriki zastonj in obvezno šolanje.edini ki nimajo narko kartelov in imajo najnižjo stopnjo kriminal v ameriki.njim pa pametujejo narko države kolumbija in brazilija imajo toliko umorov kot v vojnem stanju irak in teroristična država amerika odgovorna za praktično vse vojaške napade na suverene države po svetu in podpiranjem teroristov pa kdo je tu nor...
nikhrast
12. 03. 2019 15.30
-27
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.29
-15
putinčić a si si pogleda supermarket iz S.Koreje :D ... polhn ... dobro založen :D ... sam nobenga kupca z denarjem ,ker ga nimajo :D ..... razen partijskih veljakov seveda :D .... tko da zgleda , da si nor TI :D
MASTERSS
12. 03. 2019 17.48
+18
pojdi ti v irak, sirijo,afganistan v jemen...pa ti veš kaj je embargo ???se zavedaš da tisti narod nima zardi embarga ki ga izvaja amerika ... kaj je narobe z vašimi možgani da ne štekate da si more s. korejski narod sam izborit svobodo če jim je tako slabo ne pa da bo neki jenki in neki smrkevec iz slovenije govoril kdo je lačen in kako naj živijo na podlaagi 24 poročanja.no raloži kako so tej narodi mnogo starješi od amerike.res nevem kako so vsi obstal brez ameriške miloščine kaj ne veš kje riž raste??? pa kaj je z vami narobe sej bi že vsi pomrli.že 60 let tulijo da so brez hrane...v amerki pa folk hodi na jest na bon.namesto da trajbajo denar na s .korejo naj nahranijo lasten narod.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.57
-19
za razliko od S koreje je ameriška vlada spsobna zagotoviti hrano za ljudi ,ki bi bili drugače lačni .... v severni koreji so pač lačni ,ker vlada tega ni sposobna ... ker so važnejše rakete ,kot kmetijstvo :D .... to ti je socializem ....
MASTERSS
12. 03. 2019 18.13
+15
dej ne bluzi k jih futrajo z mcdonsld hrano .z ostanki skupaj z ojačevalcem okusa..da ti v roku 10 let ledvice odpovedo . pa veš kaj to dajejo za bone v amerki pa tudi pri nas na rdečem križu? riž ti talajo ,no zdej pa še povej od kod je riž?
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.52
-14
baje je to še vedno bolj ,kot crknit od lakote :D .... če se ne strinjaš si pač i****
nikhrast
12. 03. 2019 21.08
-7
MASTY, živiš v Ameriki, pa imaš mesečne dohodke manj kot $1250 in dobivaš bone? Pa pusti burgerje pri miru, bolj zdravi so kot kranjske polne msti ali pa bureki in kebabi.
PUTINOVI?
12. 03. 2019 12.54
+35
ja amerike umika osebje iz venezuele,počasi se pripravlja vojaški napad.zakaj 24 ne napišete koliko civilov je umrlo zardi amerike v siriji in iraku.to lahko napišete venezulskem narodu, kaj jih čaka.kako vas ni sram podpiranje agresije na državo.napišete še da so v zadnjih 3 dneh američani ubili 51 civilov v siriji večinom žensk in otrok.tole službo na 24 bi pa raje zapustil zardi moralnih zadržkov kot pa delal in podpiral svetovne teroriste.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.32
-13
a ti veš koliko jih je pobil pol pot ??? 2.000.000 oz cca 30 % vsega prebivalstva ..... stalin je sestradal 20 miljonov svojih pa ukrajincev , v jugoslaviji so pobili cca 300.000 folka po vojni v pobojih .... da ne omenjam kitajske in S Koreje :D .... tak , da tvoj ljubljeni sistem je vsekakor najbolj krvav v zgodovini !!!!!!!!
Malinha
12. 03. 2019 18.03
+13
Mladiček dragi. Kateri sistem, oz. točneje, kdo je bil tisti (pa tu ne mislim na Pol Pota), ki je privedel do morije v Kambodži? Nadalje zakaj je pod Stalinom umrlo toliko ljudi? Kateri sistem je kriv za mrtve na Kitajskem? Kateri v S. Koreji? Ker pač omenjaš "tvoj ljubljeni sistem", kar naj bi ciljalo zgolj na nek en sam sistem? Lahko odgovoriš?
MASTERSS
12. 03. 2019 18.07
+13
tvoj hitler je rekorder glede umrle na minuto.ne cvili za poboje po vojni ker ste zakuhal vojno in zdej mislit da neboste kaznovani za iztreblanje lastnega naroda je malo bosa...človek tebe sploh nebi blo če bi hitler deloval več kot 4 leta.kitajska ima miljardo ljudi zato imajo tudi več mrtvih...kaj pa tvoja kapitalistična indija pa afrika koliko so jih pobil...teg neveš ker bereš samo 24 ...koliko jih je amerika pobil od svojga nastank že pri indijacih so prehitel vse komuniste skupaj..pa veš da so bli v celi svoji zgodovini bili le 5 let v miru.žal ni junaka na 24 da bi mel dost mednožja da bi napisal številko ki so jo zagrešili američani.. lej raje nehaj otroček ker se ti na daleč vidi da si izkljuučno opran z ameriško propagando.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.21
-12
MASTER NAJPREJ LEKCIJA IZ ZGODOVINE ,KER ZGLEDA NIMAŠ POJMA :D ..... INDIJA - ANGLEŽI !!!!!! JASNO??? .... da ne omenim đingis kana ,ki je pobil 30% vsega znanega prebivalstva ... daleč od tega , da bi bil opran :D ... ampak z dobrim spominom :D ... v afriki smo bili kolonialisti evropejci :D (genocid v kongu - belgija , apartheid v J Afriki - nizozemska ) ...... a so pol res ameri krivi za vse ???!!! :D lol rofl
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.26
-12
misssica :D ...KOMUNIZEM :D .... tam kjer so vsi enaki pa to .... sam eni so bolj enaki od drugih - predvsem partijci pa to .....
MASTERSS
12. 03. 2019 18.33
+13
sej človek se res upraša kaj vas učijo v teh šolah...jst govorim o rasistih čeprav upam da je še kdo ki to ni v tej amerki in ne govorim o evropejcih .ampak tistih tvoje vrste ,govorim o rasistih nacistih ki vedno rinejo v krast v tuje države.pa veš da večinsko belsko prebivalstvo amerike sestavljo nemci.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.45
-13
zgleda da si ojrnk na glavo padu :D .... večinski belčki so irci italijani angleži francozi ... pol pa nemci :D
Malinha
12. 03. 2019 18.49
+10
Mladiček, zgoraj sem ti postavil znova vprašanja. In ne izmikaj se s "pa to... pa to... :D... :D", to znajo še dojenčki. Napiši, če si sposoben, v več stavkih kako in kaj. Če si sposoben pisati o yugih in čb. televizorjih, potem se potrudi. In brez slepomišenja, kot recimo "đingis kana ,ki je pobil 30% vsega znanega prebivalstva", ker že to navajanje je brezpredmetno in neplodno, če ne omeniš katerega prebivalstva. Verjetno ne svetovnega...
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.07
-10
MASTERSS
12. 03. 2019 12.39
+35
cel svet je prizemljil boeinge, le amerike ne...toliko je njim važna vaša varnost, pred denarjem!
MASTERSS
12. 03. 2019 12.35
+33
isto so počeli siriji in iraku najprej kaos ni elektrike in vode potem pa jih bo prišla ameriška vojska rešit.bolani so v glavo in vsi mi ki to dovolimo skupaj z našim mentlno bolanimi medijom.mislim kako vas ni sram!!ljudje umirajo zaradi amerike zaradi njihovi požrešnosti,morejo oropat socialiste da njihov pokvrajen kapitalistični sistem obstane.naši pokvarjeni mediji pa podpirajo morijo.zdej me pa briši pokvarjenc!!
nikhrast
12. 03. 2019 15.34
-25
Uživaš sadove kapitalizma z vse sorte socialo, tako ti je lahko ti je zagovarjat socializem.
MASTERSS
12. 03. 2019 15.47
+25
delam za 1000 eu butec, si pač zaslužim svojo bogo plačo...prej v socilizmu sem pa hišo naredu pa glih tako živu.zdej s to plačo neboš hišo naredu ,razen če boš lačen.nevem kje točno uživam kapitalizem??rasvetli me...to da imamo socijale ni kriv kapitalizem ampak socialisti v vladi.s tem da imamo mi bolj socialen kapitalizem od ostalih držav. kaj bo šele ko bomo šli v trdega kazga jajotovega ...ko je smo mel tolarje takrat pa smo bli resnično svobodni in se je dalo res lepo živet.škoda da ni trajalo.revščina je na vsakem koraku ljudje pa še sami sebi ne priznajo ker izpadeš nesposoben v družbi.žalostni ste nekateri sami sebi lažete da je vse lepo in kul.lej če delaš 700 eu in imaš stanovanje za plačat in prehranit 2 otroka pač ni vse kul...revež boš do konc lajfa..tebi se pa vidi da še cuzaš mamine dojke in da tega neboš nikoli razumel !!
nikhrast
12. 03. 2019 16.47
-20
Poglej, Slovenija je anomalija, 50 let komunizma in socializma ima svoje posledice. Učitelj, policaj, gasilec... zasluži po Severni Ameriki tudi do $100 tisoč letno, električar, vodovodar, zidar... ne boš delal pod $50 na uro, še študenti po kafčiih, beach barih... dobijo minimalno $10 na uro. Pa poglej socialo, še v Ameriki po $400 na teden podpore za brezposelnost.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.07
-18
MASTERSS .... ČE SI V SOCIALIZMU BAJTO NAREDU SI PAČ KRADEL :D ....
MASTERSS
12. 03. 2019 17.27
+19
ti kr blebeči nikrast tam delejo 3 šihte da lahko preživijo pa še živihj v kamp prikolici ...zakaj ne greš probat ljubega kapitalizma malo kafiči pa studtke pa 1000 miljonov na hitro ane, kje si to vido v kakem ameriškem filmu al vas s tem motivira smiljan mori ko pride na trstnjekovo motivairat vašo stranko za bodoče borbe proti komunistom ... ameriko si videl preko ameriških bilmov to je p tudi vse ,se vidi da še sobe iz hiše ki je bla zgrajena v jugi nisi prestopil.ne mi električarjih ker to so edini ki dobijo normalne plače.pa tudi stadard v ameriki si pozabil omenit gso prehrano do mentalno obolelega narod ki nosi pištolo za pasom pa občasno mal streljajo na tvoje otroke v šolah.sej prihaja amerika k nam vidš da si je nekdo sposoben roko odrezat ker je preveč len da bi delal in hoče bogato živet...
MASTERSS
12. 03. 2019 17.28
+17
Malinha
12. 03. 2019 17.32
+13
Mladiček, priznavaš, da kapitalizem toliko bolj krade, ker v kapitalizmu gre v prvi vrsti izključno za ideologijo ekonomije? Priden fantič.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.34
-15
vidim , da minuse talajo tisti :D ,ki so bli bolj enaki :D med enakimi :D
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.36
-16
kako si si lahko postavil bajto , če smo imeli v tistem super sistemu vsi enako :D .... eni niso mel za barvni televizor , kaj šele avto ... ampak TI CARE SI SI PA BAJTO NAREDU :D
MASTERSS
12. 03. 2019 17.54
+17
south park mladič poglej letnico lastne bajte pa ti maš pa pamet kot tile iz risanke...ne nismo delal lastne avte in televizorje iskra..care mogoče bojo tudi pamet prodajal v kapitalizmu,takrat se zagrebi in se postavi že par dni prej v vrsto.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.03
-17
he he he ... masterssssssss ..... zate je yugo avto :D ... pa iskra črnobel TV :D ?? ..... pa TI si direkt za na luno :D .... za pamet bi se pa v tvojem primeru ,ko že veš , da bojo talal kar sam v vrsto postavil :D .... TI ne bo škodval :D
MASTERSS
12. 03. 2019 18.19
+14
kako človeku ki je star 14 let raložit da leta 80 blo to napredno ,tko kot je danes najbolj pogost delavski avto clio.mel smo fičota tko kot italjani ki so mel tudi fičota res nevem kaj tukaj ni jasno.pa človek yugo bi bil danes 10X bolši ko clio .barvno tv pa zna nardit vsak bumbar.nemoreš verejt kako so vas pomašal v glavah.bli smo med najbol naprednim državmi na svetu.imeli smo vse kot amerika .namesto strupene kokakole smo mi nardil naravno kokto.daj pojdi se malo podučit o svoji zgodovini namesto da izpadeš ko neki smrkavec brez pameti.mal pa moreš dojet da smo leta 2019 in se nemoreš primerajt z letom 80...
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.34
-18
ker butec :D ..... italjani so mel še FERRARI , pa LAMBORHINI , pa ALFA ROMEO , pa LANCIA .... sam zgleda , da tvoj um ni dosegel do tja :D ..... pa pozabil si omeniti , da smo se v osemdesetih VESELO VOZILI NA PAR NEPAR :D , sam ne upaš to na glas povedat ane :D ... pa barvno tv zna dons res vsak narest :D ... takrat pa je bil sam SONY :D ..... in še ta nebuloza , da smo mel dobre avtomobile :D .... a s ti slučajno iz Kumrovca pa to ????!! :D
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.35
-17
pa inflacija v 10.000 % ... pa kupovanje uvoženih dobrin samo z devizami pa to :D ... pejt mal mlekca posesat k mamici dragi masterček
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.39
-17
pa kar se avtočkov tiče si pozabil , da je bil jugec delan po licenci iz fiata :D - torej sami nismo znal narediti nič :D .... pa TAS je delal po licenci VW - spet smo uporabljali tuje znanje :D , samo sestavljati smo znali :D , kot otroci lego kocke :D .... res napredno :D
MASTERSS
12. 03. 2019 18.45
+15
ja in navadni delavci so vsi vozil ferarije in lamborginije hahahaha zdej tudi v kapitalizmu se vsi vozimo s ferariji jst imam 3 v garaži ...evo možgani I.Q. 20-40 mi razlaga da smo samo mi mel par nepar ,mongloidni možgani niso zmožni preverit da je bila takrat svetovna naftna kriza in da so vsi vozili par nepar...ja sony je ameriški...delavski avti so bli na na nivoju ostaleg sveta.tko kot večina delavcev danes vozi clita po celi evropi ki ni dosti izbolšana verzija le da je malo napihnjen pa ekran imaš notri...po novem me smrkavec 14 let uči kako smo živel v jugi hahah nemoreš verjet kod da je on živel jst pa ne.
MASTERSS
12. 03. 2019 18.46
+14
mel smo mi domačega mlekeca ,raje pazi da ti ni mami dala uvoženeg iz amerike da nisi od tega malo zastal v razvoju pa to....
MASTERSS
12. 03. 2019 18.51
+14
na trstenjakovi vas naučijo vse o jugi da smo se vozil na par nepar i samo mel inflacijo pa kordiša si pozabu oment večji domet pa vaši možagni niso zmožni...
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.59
-14
he he spet se obračaš stran od teme .... imeli so možnosti izbire .... v jugi pa pač ne ... ampak TI komunistek , bivši udbovec verjetno , prisesanec režima , si se imel verjetno dobro :D .... drugače verjetno ne bi agitiral kako je bilo fajn :D ..... pa svetovna naftna kriza je bla od leta 1974 :D ..... pa mi smo bli bratje neuvrščeni skupi z gadafijem (nafta) , sadamom (nafta ) , sudanom(nafta) , rusom (nafta) .... TAK , DA NI BIL PROBLEM V DOBAVI , TEMVEČ V DENARJU :D !!!!!!! LAŽNJIVČEK :D
Malinha
12. 03. 2019 18.59
+14
MASTI, verjetno mladiček ne ve niti tega, da je v ZDA največ avtistov na vsoto prebivalstva, ki so seveda kot dojenčki pili (kakor predhodno pred tem njihove matere) svoje "čisto ameriško mleko".
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.02
-14
zakaj pa misliš , da so naši SCTjevci gradili sadamove pa gadafijeve bunkerje , pa ceste , pa ostalo :D????!!!!!!!!!!!!!! .................... KER SMO RABL NAFTO PA BLI BREZ DNARJA ...POL JE BLA PA "BLAGOVNA" MENJAVA .... mi smo gradili , oni so dal pa nafto :D
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.17
-13
draga misssssssssss ..... v sloveniji je daleč največje število butalcev na prebivalca .... le kaj je dala piti slovenska mati :D .... zgleda , da mamo neko sranje v šmarnci :D ... posledice so huronske , če berem vajine komentarje :D (miss master :D)
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 19.18
-13
a so vama tud dudo v šnaps namakal , da bi dala mir ??? .... pa so to kar berem le posledice ?? :D
Veles_zaš?itnik
12. 03. 2019 21.03
+9
Nikhrast, daj ne zavajaj s številkami, povprečna letna plača gasilca je v Ameriki 46.000 USD, učitelj v OŠ dobi slabih 45.000 USD, policaj 46.000 USD, profesor v srednji šoli 49.000 USD,..., če je to zate 100.000 USD in več, potem ali se lažeš, ali se slepiš, ali pa (boljše da ne zapišem, ker bom izbrisan). Urna postavka vodovodarja v povprečju je 20,48 USD, če pa ti sanjaš o 50 USD (ali kanadskih, kar je še manj) pa je to ura, ki jo zaračuna njegovo podjetje tebi, ne pa koliko on zasluži.
VolkBrenin
12. 03. 2019 11.42
+12
dirigent kaosa / v tem primeru v venezueli...elliott abrams ima polne roke dela ...in prvi rezultati so že vidni....
trumpet2018
12. 03. 2019 11.31
-25
ne vem zakaj admin ne briše sovražnega govora usmerjenega proti Trumpu, ćeš da ga je treba likvidirati podobne levičarske norosti, skrajno levičarskim trolom je očitno dovoljeno vse. sramota od foruma. Komunistični zločinec Maduro je sam izklopil elektriko, tipični false flag, okrivil pa američane, podobno je Hitler pred vojno zažgal reichstag, okrivil pa opozicijo, to so vse stari triki diktatorjev. seveda brez elekrike internet ne deluje, bitcoin transakcije se ne morejo izvajati, ljudje bodo še bolj lačni, ker brez bitcoina bi že pocrkali od lakote, tudi resnica o komunističnem diktatorju ne more krožiti po internetu, če le tega ni, se pravi ni pretoka informacij, maduro bo skušal vsiliti svojo resnico, vendar to mu ne bo nikoli spelo, njegovi dnevi so šteti, to se ne bo lepo končalo
trumpet2018
12. 03. 2019 11.59
-20
resnica boli. temu se reče svoboda govora, troli levičarski
NPC24ur
12. 03. 2019 12.14
-14
Tipicno levasko. Zaljenje, ko je porazen.... Niti ena drzava ni uspela v socializmu in nikoli ne bo. Smesni ste mi FF studenti, nikoli nic istvarili, pametujejo pa o vsem
mo?erad
12. 03. 2019 13.14
-9
MASTERSS
12. 03. 2019 15.20
+17
govori o sovražnem govoru a v njegovem blebetanju drugega kot sovražnosti do drugače mislečih ni zaznati...človek verjetno si slovenec kaj za boga toliko skačeš za trumpom on je ameriški precednik ne slovenski,on zate prstom nebi mignil.pustil be te crknit kot zadnjo crkovino ti pa tukaj skačeš za njega in se počutiš užaljeneg ker nekdo nakaj reče čes njega.znaš pa žalit vse ki se ne strinjajo s tabo z levaki,komunisti in troli.raje pojdi kak selfi nardit s slovenskim precednikom pa za njega se mal vn vrži ne pa tle za nekega tujca miljažnt kilometrov stran.ja tvoji ameri zrušijo dve stolpnice in pol pentagona da bo fals flag zgledal resnično.lačni so v amerki zato morejo oropat socilizem da bo lahko njihov pokvarjen kapitalistični sistem obstajal in kradu naprej .s krađo se preživljajo drugače bi crknli.če bi hotu internet odlopit , bi ga pač odklopu.lahko tudi blokiral ameriške propagande strani. nebi pa zaradi tega ustavu vse firme ker zgubla miljone...logično je da skuša amerika pritiskat na vse načine.ob vseh teh posnetkih na tubi še vedno verjemeš da so venezuelci lačni,verjemi nebi mel polne trgovine če bi bli lačni ker narod bi si sam postregu.lačen si ful drugače pa to...le pojdi mali naivnež malo v svet da vidiš da obstaja še kaj drugega kot mcdonals in koka kola. pa trump haha bože mili amerika prihaja.tale je v istem rangu kot tista ki si je roko odrezal za denar.denar in bolana ameriška propaganda dela iz ljudi mutante ki so za denar sposobni vsega.pol ti pa še prbije resnica boli hahahah sej človek neve kaj bi ti reku.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.14
-10
MASTERSS :D .... govoril osebno z večimi slovenci ,ki so iz venezuele prišli nazaj v slo .... ljudje so lačni ... penzij ni .... tak da .... laži sam sebi !!!!! ... ostali ,ki immo relevantne informacije , pa se lahko odločamo po pameti .... ....... se drugače ne strinjam lih z ameriško zunanjo politiko ampak glede venezuele pač ne morm bit pameten , da ameri nimajo prav ... ljudje so lačni , brez denarja in brez zdravil in zdaj še brez elektrike .... slava propadlemu sistemu :D
Malinha
12. 03. 2019 17.35
+5
Slava propadlemu sistemu. He. In kdo ustvarja takšna stanja, kot izključitev elekt. energije? In zakaj? In kaj pridobiva s tem? Nič od tebe. Tabula rasa.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.46
-11
kdo pridobiva je nepomembno .... pomembno je TO , da ljudje TEH OSNOVNIH DOBRIN NIMAJO in vlada jih ni sposobna zagotoviti !!!! zakaj ??? se lah prašaš kar sam :D ... odgovor TI pa itak nad glavo visi , sam ne upaš odpret oči in pogledat :D
Malinha
12. 03. 2019 17.56
+6
Kdo pridobiva s tem je nepomembno ?? - Pa ti vidiš dlje kot do konice svojega nosa?
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 18.50
-8
ja važni so ljudje in njihova kvaliteta življenja , ne pa vaše floskule in kupčkanje po taborih :D ...
cistajeba
12. 03. 2019 11.28
+2
Le kaj še ostane Velikim? Gujdek, Gujdek.......
samuray1
12. 03. 2019 11.15
+16
Tega ameriškega terorista bo treba hostabilizirat.
trumpet2018
12. 03. 2019 11.37
-13
če groziš ameriškemu predsedniku s smrtjo, je to kaznivo dejanje, samo ti oprani nepismeni opravilno nesposobni skrajno levičarski trol se tega ne zavedaš
Malinha
12. 03. 2019 11.49
+9
"oprani nepismeni opravilno nesposobni skrajno levičarski trol " - cele litanije, prepisane iz nore tv. Ok. Od kje ti podatek, da je samuray "opran"? Mogoče si videl ali pa bil zraven, ko so ga prali, v morju, v jezeru, ali zgolj pod tuširajočo vodo? "Nepismeni": kako potem odgovarjaš na njegov komentar, če je nepismen, neprepoznan? Morda s svojo nepismenostjo? "Opravilno nesposobni"; si morda videl dokumentacijo sodišča, ki je izdalo sklep o tem? In, nazadnje, od kje ti vsa ta znanost, da iz stavka iz šestih besed razbereš, da gre za skrajnega levičarja?
trumpet2018
12. 03. 2019 12.00
-13
Malinha
12. 03. 2019 12.07
+8
Vem, tumplek. Tipično za svečkarje; ko sem jim postavi vprašanje pa rep med noge. Če ne debatiraš z vsakim, zakaj si potem smetil s svojim komentarjem pod samurayem o neki "grožnji". In to ameriškem predsedniku? Mi lahko pokažeš, lahko tudi narišeš, kje samuray omenja v svojem komentarju ameriškega predsednika?
samuray1
12. 03. 2019 12.21
+10
MASTERSS
12. 03. 2019 12.36
+9
najlepše je ko svečkar prižge svečko za komunista...
Apostol1
12. 03. 2019 12.50
+9
samuray1......... Meni pa ob prebiranju komentarjev osebe "Trumpet" vedno najbolj opazno pade v oči , da je v njegovih očeh Trump vedno in vselej svetnik brez tudi minimalnega greha in verjetno je po njegovem večji grešnik delavec ,ki ukrade firmi nekaj vijakov za lastne potrebe kot pa Trump , skratka Trump je v njegovih očeh brezmadežen še bolj kot Mati božja. Mi ostali ,ki se s tem ne strinjamo pa beremo samo izključno "fake news" oziroma novice , ki so v Trumpetovih očeh absolutno lažne in seveda smo mi lažnivci in hkrati smo pa še sovražni in nestrpni. Na žalost je pa takih Trumpetov toliko kot pri nas in v Ameriki , da je Trumpu uspelo postati predsednik , ki sedaj odstopa od raznih dogovorov ,ki so se izkazali , da so dobri in da ti dogovori vseeno zelo veliko doprinesejo k zelo krhkemu miru ,ki na srečo vlada v večini držav na tem planetu. Poleg tega ima Trump na grbi nekaj zelo resničnih afer ki so za krščanskega predsednika ,ki priseže na biblijo naravnost nesprejemljive , od prodajalk najstarejše obrti , do goljufanja in ,da se naštevati v nedogled . Toda za Trumpeta in njemu podobnim smo mi ostali ,slepi in neumni in še kaj več. Naj bo konec tega mojega razmišljanja , ki je resnično ampak k izboljšanju Trumpetove razgledanosti pa ne bo pripomoglo prav nič. Pa lep pozdrav.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 17.16
-2
SenecaLucius
12. 03. 2019 11.05
+2
Nacionalizacija ali z drugo besedo kraja zasebnega premoženja ne sme ostati nekaznovana in upam da pošljejo vse te revolucionarje na zaslužene zaporne kazni!
NPC24ur
12. 03. 2019 11.25
-5
In potem se sprasujejo zakaj so sankcije s strani ZDA fo Venezuele... Model je nacionaliziral vse zivo.... Za ene je to prevec in nasedajo levi doktrini...
samuray1
12. 03. 2019 11.31
+5
Malinha
12. 03. 2019 11.38
+4
"... kraja zasebnega premoženja.. " vzklika nekdo, ki ne ve niti tega, da ni ukradel simboliko svojega nicka, ker meri zgolj na estetiko forme zasebnega, zvesto upajoč na konservativne pojme protirevolucionarnega, ki naj zasluži svojo zaporo v zasebnem. Upajmo, je kriknil resentimentno čustveno inteligentni.
Malinha
12. 03. 2019 12.29
+6
Aha. "ce ne znas povedati enostavno, tudi tematiko ne razumes". Čim je za bralca tekst neenostaven, potem apriorno sodi o avtorju, da je avtorju sama tematika nerazumljiva. Ker recimo ne razumem nekih enačb iz kvantne mehanike, to pomeni, da so kvantni mehaniki dejansko tisti, ki 'ne razumejo tematike'. Hm. Zanimivo. Če bi ti ženska pokazala kaj si želi, pa bi to tebi bilo nerazumljivo, bi bila ona kriva, ne pa ti, da bi šel domov s trdim....
tedoVV2HCmedo
12. 03. 2019 10.38
+7
Predsednik bo slej kot prej izgubil, ampak sem na njegovi strani. Opozicija je ameriški izdelek in jaz pljuvam na to.
Mladi? Plasto
12. 03. 2019 11.15
-11
da so ljudje lačni v venezueli kriva amerika ???
NPC24ur
12. 03. 2019 11.29
-6
Mladic, ja sej je, ane? Amerika je kriva, ker so nesposobno vlagali samo v Nafto, kateri se cena spreminja konstantno, zanemarili so pa osnivo kot kmetijstvo. Imajo najboljse podnebje na svetu, eno najbolj rodovitno zemljo... ampak ja, vsi drugi so krivi. Klasicna socialisticna ideologija, vedno je kdo drug kriv
User1035444
12. 03. 2019 12.10
-4
Bojan-F
12. 03. 2019 10.37
+10
Mogoce bo znan ustavni pravnik in zunanji minister Cerar dr. Miro pojasnil, pravni vir, ki daja narodni skupscini Venezuele moc oklicati izredno stanje.