Tujina

VIDEO: Eksplozija plina uničila štiri hiše

London, 02. 11. 2010 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.S./U.Z./U.F.
Komentarji
1

V Veliki Britaniji je eksplozija plina popolnoma uničila štiri stanovanjske hiše, reševalci pa so v bolnišnico odpeljali 15 ljudi, med njimi pet otrok.

V angleškem Salfordu je eksplodiral plin, eksplozija pa je bila tako močna, da je uničila štiri stanovanjske hiše. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 15 ljudi – pet otrok in deset odraslih, med katerimi je tudi 76-letnica, ki ji opekline prekrivajo 30 odstotkov telesa. Ostali imajo manjše poškodbe in naj bi bili iz bolnišnice odpuščeni še danes.

eksplozija plina v Salfordu
eksplozija plina v Salfordu FOTO: Reuters
Gasilec Geoff Ackroyd je povedal, da je razdejanje ogromno. Deli hiš se raztezajo v oddaljenosti 600 metrov od mesta eksplozije. ''Zgradbe so popolnoma uničene, ko smo prišli na prizorišče, so ljudje brezglavo tekali naokoli. Vendar so sosedje šli prek svojih dolžnosti in rešili sosede,'' je povedal.

Dan Corker, stanovalec ene od bližnjih hiš, je povedal, da se je zbudil in ugotovil, da ima stena luknjo. ''Strop je pristal na moji glavi, še sreča, da je hči spala v najini postelji, tako da nama je uspelo, da sva jo odpeljala na varno,'' je povedal in dodal: ''Ko smo prišli ven, so bile tri hiše zravnane z zemljo, okoli pa je bilo na kupe ruševin.''

eksplozija plina v Salfordu
eksplozija plina v Salfordu FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strok
02. 11. 2010 13.32
Da bi plin kuhenski plin porušil 4 hiše, pa še nisem slišal