Tujina

VIDEO: Poškodbe so bile prehude – še 10. žrtev nesreče na mitingu

Reno, 19. 09. 2011 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Število smrtnih žrtev petkove nesreče med letalskim mitingom v mestu Reno v ameriški zvezni državi Nevada se je povzpelo na deset. Zaradi hudih poškodb je namreč umrl še eden od gledalcev.

Letalo P-51 mustang so začeli serijsko proizvajati leta 1942, po mnenju strokovnjakov pa je to enomotorno letalo eden od najboljših lovcev, kar so jih uporabljali v drugi svetovni vojni.

Kot smo že poročali, je med letalskim mitingom na območje, kjer so bili gledalci, nedaleč od glavne tribune strmoglavilo vojaško letalo iz druge svetovne vojne. Pri tem je že v petek umrlo sedem ljudi, poleg  pilota letala P-51 mustang še šest gledalcev, v treh dneh po nesreči pa so nato v bolnišnici umrli še trije ranjeni gledalci. Med okoli 60 ljudmi, ki so jih po strmoglavljenju letala odpeljali v bolnišnice, so po podatkih bolnišnic danes štirje še vedno v kritičnem stanju.

Letalska nesreča na mitingu
Letalska nesreča na mitingu FOTO: Reuters

Zakaj je letalo strmoglavilo, še vedno ni znano, po prvih podatkih pa je najverjetneje kriva mehanska okvara na letalu. Preiskava dogodka še poteka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferdo Crni
20. 09. 2011 09.23
Ja pa vseeno Baser..... Varnost je, (takole iz "fotelja" ocenjujem - priznam) tule vseeno malce pešala po mojem. Umrl ni samo pilot ampak tudi 9 ljudi na tleh, ki niso letali in uživali v tem ampak so bili samo "kolateralna" škoda. Tribune so očitno bile dovolj varne, ne vem pa zakaj je bilo potrebno gledalce razporediti skoraj čisto ob let. stezi. Po mojem bo nekdo za to odgovarjal. V Evropi je po nesreči Italijanske akrobatske skupine v Ramtseinu v veljavi zelo stroga distanca med nastopajočimi in gledalci
BASER02
19. 09. 2011 21.09
Takšen je pač ta šport, ljudje pač umiramo in nikoli ne veš kdaj smo mi na vrsti. Letalske nesreče so se vedno dogajale in vedno se bodo dogajale, le da je sedaj v dobi interneta in svetovne informatike vse vsem dostopno in vsepogosteje zabeleženo z video posnetkom ter posredovanjem v svet. Danes je letalskih nesreč bistveno manj kakor ponavadi, le da se za vsako od teh sedaj razve v pičlih par urah. "Letenje je nekaj tako svobodnega v kar lahko Homo sapiensi samo sanjamo"!!