Tujina

VIDEO: V strmoglavljenju helikopterja v New Yorku umrlo pet ljudi

New York, 12. 03. 2018 06.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Vzhodno reko v New Yorku se je zrušil turistični helikopter. Na kraju sta umrli dve osebi, tri so v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, a so tam podlegli poškodbam. Vzrok nesreče še preiskujejo, vendar pa prve informacije pravijo, da se je helikopterju "eurocopter AS 350" pokvaril motor.

V Vzhodno reko blizu županove graščine Gracie mansion v New Yorku se je zrušil turistični helikopter podjetja Liberty. Na kraju nesreče sta umrli dve osebi, tri so odpeljali v bolnišnico, a poškodbe so bile prehude. 

Pilot se je rešil sam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vzrok nesreče še preiskujejo, vendar prve informacije pravijo, da se je helikopterju "eurocopter AS 350" pokvaril motor. Prav tak helikopter istega podjetja je leta 2009 nad New Yorkom trčil z majhnim zasebnim letalom, pri čemer je umrlo devet ljudi.

Nebo nad New Yorkom je polno letečih naprav, od majhnih letal do helikopterjev, kot so medijski, reševalni, policijski, vojaški in turistični, in občasno se zgodijo nesreče. Nazadnje je v nesreči helikopterja oktobra leta 2011 umrla britanska turistka.

Helikopter, ki je padel v mrzlo vodo ob vzhodni strani Manhattna, se je počasi spuščal proti Vzhodni reki in se nato obrnil naokrog, kar je otežilo delo reševalcem, ki so na kraj prispeli v nekaj minutah.

Dvema potnikoma ni bilo pomoči.
Dvema potnikoma ni bilo pomoči. FOTO: AP

Pilot se je izvlekel na površje, iz vode ga je pobral vlačilec, potnike pa so na površje potegnili gasilski in policijski potapljači, ki so se morali poleg mraza ukvarjati še z močnim tokom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Heretik1
12. 03. 2018 14.52
-4
Upam, da so vsi ponesrečenci ameriški državljani!
seronja80
12. 03. 2018 20.11
+3
zakaj? je mogoče njihovo življenje manj vredno od ostalih? kako bi se tebi zdelo, če bi naprimer ti prevažal v avtu 10 ljudi in bi dva izmed njih bila tvoja sorodnika in bi bili vsi skupaj udeleženi v hudi prometni nesreči bi ti nekdo potem rekel.. upam, da umrejo samo tvoji sorodniki?
BUONcaffee
12. 03. 2018 09.12
+2
Helikopter je pristal v reki. Vzrok smrti utopitve in podhladitve.
proofreader
12. 03. 2018 09.02
+5
Verjetno so se utopili, ne pa poškodovali?